Робин Уилямс

Клоунът винаги е тъжен…

12 август 2014

Полицията в Тибурон, Калифорния съобщи, че носителят на „Оскар“ Робин Уилямс е открит мъртъв в дома си вчера около обед, съобщават световните агенции. Първоначалната информация е, че причината за смъртта му е самоубийство чрез задушаване. За съжаление, смъртта на този гениален актьор ще се окаже поредното потвърждение на максимата, според която клоуните винаги са тъжни. И макар че Робин разсмиваше хората по цял свят, никой не е знаел колко много скръб носи в душата си. Защото не можем да не си припомним тези негови думи: „Не се страхувам да бъда нещастен. Това състояние също е добро. Ако успееш да видиш дори в най-тъмните си мигове светлина, това е подарък.“

Мара Робъртс, отговарящ за връзките с обществеността на Уилямс, потвърди трагичната новина, заявявайки, че 63-годишният комик се е борел с тежко депресивно състояние. Други източници посочват, че той е имал сериозни проблеми със зависимост към алкохол, заради които е постъпвал и за лечение в клиника.

Съпругата му Сюзън Шнайдер заяви пред медиите, че е съсипана и помоли тя и семейството й да бъдат оставени да скърбят в уединение. „Тази сутрин аз загубих съпруга си и мой най-добър приятел, а светът загуби един от най-обичаните си артисти и прекрасни човешки същества.“ Тя призова да бъде уважена скръбта на семейството, а фокусът да не попада на смъртта на Робин, а на безбройните моменти на радост, които той е подарявал на милиони.

Робин Уилямс ще остане в историята на телевизията и киното като един от най-енергичните, широкоспектърни и уважавани актьори. Въпреки че е познат най-вече с комедийните си превъплъщения, той прави най-силните си роли в драматични филми.  Уилямс печели „Оскар“ за поддържаща мъжка роля през 1998 г. като психолога Шон Магуайър в „Добрият Уил Хънтинг“, а три пъти е бил номиниран за главна мъжка роля – за „Добро утро, Виетнам“ през 1988 г., „Обществото на мъртвите поети“ през 1990 г. и „Кралят на рибарите“ през 1992 г. С десетките си запомнящи се роли оставя ярка следа в няколко поколения любители на изкуството.

Robin-Williams

Робин Уилямс

„На 11 август 2014 година, около 11:55 часа центърът за комуникации на окръг Марин получи сигнал от телефон 911, в който бе съобщено, че възрастен мъж е бил намерен в безсъзнание, без да диша в дом в Тибурон, Калифорния. Мъжът е обявен за мъртъв в 12:02 часа. Той е идентифициран като Робин МакЛаурим Уилямс. На място са били изпратени екипи на пожарната и полицията. Персоналът е пристигнал в 12:00 часа“, се казва в изявление на офиса на шерифа в окръг Марин в щата Калифорния.

„В момента е започнато разследване на случая, проучват се начинът и обстоятелствата около смъртта. Първоначалната информация, с която до момента са успели да се сдобият следователите, показва, че Уилямс за последно е бил видян жив в своя дом, където той живее заедно със съпругата си, около 22:00 часа на 10 август. Уилямс е бил намерен тази сутрин, малко преди сигнала на телефон 911. Към момента съдебния лекар предполага, че смъртта е настъпила в резултат на асфиксия, но подробно разследване ще бъде проведено преди обнародването на окончателните резултати. Аутопсия е насрочена за 12 август“, се казва още в изявлението.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)