Кличко даде положителна допинг проба

19 ноември 2014

Новината, че световният шампион по бокс е дал положителна допинг проба, разтърси света. Това обяви sportove.net. Една от основните опори на украинското национално самочувствие бе сериозно разтърсена. Любим син на Украйна бе уличен в грандиозна измама. Именно поради този факт е хубаво да замълчат всички критично настроени българи, които бълваха по адрес на Кубрат Пулев след мача с Владимир Кличко.

Месеци преди мача с шампиона, Кобрата настояваше противникът му да се подложи на допинг тестове. Отговорът беше: “Ако те е страх, не се бий с мен.”Но не Пулев показа страх. Той рискува здравето си, за да се изправи срещу мафията и да прослави родината си.

Кличко даде положителна допинг проба

Кличко даде положителна допинг проба

„Владимир би бил тестван постоянно, но като гражданин на света, той често пътува и е трудно да каже местоположението си месеци напред. Това просто не е практично“ – каза Пютц. Ето с какви невероятни протекции се ползва Кличко от световната боксова федерация.

От немския вестник „Берлинер Моргенпост“ обаче не се хванаха на това, меко казано странно обяснения на шефа и попитаха: „А как се решават тези проблеми за други граждани на света като изключителния спринтьор Юсейн Болт и звездите в ските?“

В  семейството на Кличко допингът е нещо нормално. През 1995 година по-големият брат на Владимир – Виталий става световен шампион по бокс на първенството за военнослужещи. Украйна очаква от него олимпийска титла в Атланта. Но той се разминава с Олимпиадата заради положителен допинг тест. В кръвта му са открити анаболни – стероиди. Вместо него, от Украинската спортна федерация изпращат брат му Владимир Кличко, който взима титлата при свръхтежките.

IMGP7495

След като двамата братя стават професионалисти, в техните договори винаги присъства клаузата, че не са задължени да бъдат проверявани за допинг по време на подготовка за мач.

Казано накратко, двубоят, който всички гледахме в събота,  бе организиран при неравни условия. Шампионът получи комфорт, който в професионалния спорт означава много.
Така че, когато тръгнете да критикувате Кобрата, спрете за миг и помислете пак…

sportove.net

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)