Незабавен глобален отговор на последната кибератака

Сподели:

Европейските институции се заеха да се противопоставят на кибератаките, засегнали компютри в над 100 държави. Това коментира говорителят на Европейската комисия  Маргаритис Схинас в брифинг в Брюксел. Той цитира комисаря по въпросите на сигурността на ЕС Джулиан Кинг, според когото хакерските нападения изискват „незабавен координиран глобален отговор“.

За координирани действия и създаване на система за защита срещу кибератаки по-рано днес призова и руският президент Владимир Путин.  Няколко страни от общността са сред най-засегнатите от атаките, посочи още Схинас. По тази причина и в Европейската комисия ще бъдат прегледани нормативните актове, насочени към киберсигурността и срещу киберпрестъпността, категоричен беше говорителят на Комисията.

Мощната кибератака бе определена като епидемия с невиждани размери
Мощната кибератака бе определена като епидемия с невиждани размери
„ЕК продължава внимателно да следи ситуацията и е в непрекъснат контакт с центъра по киберсигурността в Европол“, каза още той и допълни, че отговорните институции в Брюксел работят координирано за преодоляване на проблема и в защита на жертвите на атаката.

Да припомним, че преди дни станахме свидетели на най-мощната в интернет пространството кибератака до сега.Тя бе определена като „епидемия с невиждани размери“ и порази милиони компютри и системи по света. 

 

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...