Картофени кошнички

Картофени кошнички

02 ноември 2014

Картофите имат високо съдържание на въглехидрати и съдържат белтъчини, минерали и витамини, включително витамин C. Прясно извадените картофи съдържат повече витамин С от съхраняваните дълго. Младите картофи имат предимството, че съдържат по-малко токсични химикали. Тези картофи са чудесен хранителен източник. Обелени, дълго съхраняваните картофи имат по-малка хранителна стойност, въпреки че все още съдържат калий и витамин С.

Необходими продукти:
220 г кашкавал
150 г масло
200 г сирене
5 средно големи картофа
1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги сложете в микровълнова печка, за около 30 минути. След като станат готови, ги извадете и ги нарежете на половинки. Средата на картофите извадете внимателно с вилица и нож. Намачкайте я, за да се получи нещо като пюре, но малко по-гъсто, след това добавете настърганото сирене и маслото. След като направите пюрето, го върнете обратно в „картофените кошнички“.
Отгоре настържете кашкавала и ги сложете във фурна, на 180 градуса, за около 5-10 минути – докато се разтопи кашкавала. Поръсете с подправки на вкус и сервирайте горещи.

текст: Нина Тодорова
снимка: flickr.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)