Картофена супа с бекон

Картофена супа с бекон

21 декември 2014

Необходими продукти:
500 гр. картофи
2 моркова
1 гл. лук
150 гр. пушен бекон
1 л. телешки бульон
1 ч. л. риган
Чер пипер
Сол
1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:
Беконът, нарязан на кубчета се запържва с малко олио, добавя се на ситно нарязания лук и се запържва докато стане прозрачен. Добавят се картофите и морковите обелени и нарязани на малки кубчета и с задушават, като се бъркат постоянно. Добавя се бульонът, овкусява се с риган, сол и пипер и се оставя да ври 30 мин. Сервира се поръсена със ситно нарязан магданоз.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)