Каролина Ерера – емблема за вкус, чар и влиятелност

08 януари 2015

“Елегантността не е само това, което носиш, но и определен начин на мислене, на говорене, цялото ти поведение и отношение към света. Аз творя за изтънчената дама. Съвременната жена, която е активна във всички области на живота, пътува много, в същото време се грижи за семейството си и прави кариера.”

Каролина Ерера

download

Каролина Ерера е родена на 8 януари 1939 г. в Каракас, Венецуела в семейство на земевладелци и политици. В детството си тя чувства изключителната грижа и голяма любов от страна на родителите си, Гилермо и Мария-Кристина Паканис, като признава, че е била „разглезена от доброта“, защото баща й бил истински джентълмен.

Каролина Ерера се омъжва през 1957 година за първия си съпруг Гилермо Бехренс Тельо (венецуелски земевладелец), от когото има две дъщери – Мерседес и Ана Луиса. Двамата се развеждат през 1964 година.

През 1968 година се омъжва за Рейналдо Ерера Гевара, продуцент на “Buenos Dias” – венецуелска сутрешна телевизионна новинарска емисия и настоящ редактор “Специални проекти” на списание “Vanity Fair”. Двамата имат още две дъщери – Каролина Адриана и Патрисия Кристина.

Каролина доста късно започва работа като дизайнер, на първо място тя счита, че трябва да се реализира като майка и съпруга, а след това всичко останало. Когато четирите й деца порастват и тя се освобождава от отговорностите на майчинството, първото, с което  Каролина решава да се захване е, разбира се, модата. Всъщност, можем категорично да кажем, че до тогава тя е разработвала, полирала и развивала своя личен талант и вкус.

185_1carolina_b

Изключително красивата и стилна Каролина Ерера е сред световните емблеми за вкус, чар и влиятелност в обществото. Тя е пример за това как може една жена без специално дизайнерско образование, само благодарение на високата си индивидиулна култура и светски начин на живеене да се превърне в моден творец от световна класа. Своето дарование да улавя мигновено с поглед естетиката на интериора, детайлите във външността на другите, орнаментите, украсите и пр. тя коментира по следния начин: “Направо фотографирам с погледа си. Влизам в една стая или в един салон и само секунди по-късно съм запомнила всичко, което е вътре. Освен това моментално долавям кое в помещението е добре и кое зле подредено. По същия начин знам дали една дреха е добре или зле ушита”

content_Carolina-Herrara-1

От 1981 започва да създава сложни ежедневни и вечерни рокли, като модната й къща Carolina Herrera House основно се специализира в класическите форми – тесни панталони, поли – молив, трапецовидни рокли и якета Slim Line, изработени от фина коприна, жакард, тафта и луксозна кожа.

carolina-herrera-spring-summer-2009-collection

Carolina Herrera_02

Carolina+Herrera+Spring+2010+Bridal+Collection+17zWcshRG6sl

Carolina-herrera-Spring-2013

Звездни мигове

Каролина Ерера облича Жаклин Кенеди през последните 12 години от живота й.

През 1987 г. Каролина пуска първия си аромат Carolina Herrera. Успехът на парфюма е толкова голям и мащабен, че позволява финансирането и създаването на следващите модни колекции.

carolina_herrera_woman_Perfum

Мъжкият аромат Herrera for men се появява през 1991 г. и има невероятен успех.

През 1994 г., Herrera пуска трети арома под името Flore. Aquaflore е новата и подобрена версия на Flore и излиза през 1996 година.

През 1997 г., Carolina отдава голяма чест на своята дъщеря – Адриана, кото я прави муза на аромата – 212.

20110920131717rem

Серията 212 Ерера развива и през 2002 г. и не се ограничава само до нея, а пуска и женския Chic.

През 2003 г., Ерера създава марката CH Carolina Herrera.

CH-Carolina-Herrera

Последното ухание на лейбъла е аромата за мъже Herrera Aqua, създаден през 2005 година.

Дизайнерката Каролина Ерера се радва на огромна международна слава благодарение на имиджа си, класата и безупрения си стил, заради успеха на своя бизнес и постоянното медийното покритие на колекциите й. Carolina Herrera Limited е водеща компания в Испания и испаноезичните страни, където е символ на лукса. Независимо от факта, че в модния бизнес, всичко е краткотрайно и сезонно, ароматите на Carolina Herrera продължават да фигурират в челната десятка на най-популярните аромати в света.

През 70-те и 80-те венецуелската дизайнерка е една от най-добре облечените жени в света.

carolina-herrera (2)

Каролина Ерера има 5 главни бутика – в Ню Йорк, Далас, Лос Анджелис, Бал Харбър и Лас Вегас и много магазини.

Каролина Ерера е посланик на добра воля и асистент на междуправителствения научно-изследователски институт за използването на морските водорасли, работещ и срещу недохранването в най-слабо развитите страни. За работата си като посланик на ООН тя казва: “Ако работата ми като посланик е да спася дори едно дете от всички 40 хиляди, които всеки ден умират от недохранване и съпътстващите го болести, това ще бъде най-големият успех в живота ми”.

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)