Калин Вельов & Amazonia Dance Project, самба и капоейра пред НДК

05 юли 2014

Калин Вельов & Amazonia Dance Project сътвориха атрактивно представяне на проекта си Samba Amazonia на живо в лятното кино пред НДК – One More Cinema.

DPP_7617

Перкусионистът Калин Вельов закри кампанията „Споделяме музика, емоция, култура“ с призив общините да помагат на артистите си както в защита на авторските им права, така и в организацията на концертите им. Като изпълнителен директор на Българската музикална асоциация той напомни, че всеки град във всяка една държава диша чрез културата.

DPP_7597

Над 100 БГ изпълнители пяха на ключови места в столицата в рамките на „Споделяме музика, емоция, култура“. Инициативата стартира на 17 юни, а сред артистите, включили се в програмата є бяха Мариана Попова, Дани Милев, D2 и Михаела Филева. Партньор на организациите в проекта са Столичната община, Българската музикална асоциация, Българската хип-хоп асоциация и Българската асоциация на музикалните продуценти.

DPP_7579

„Споделяме музика, емоции, култура“ е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019. Освен концертно изпълнение и представяне на видеоклипа Samba Amazonia, в Бразилския спектакъл участваха и още две групи – Samba Brazileiro – танцова формация за Бразилска Самба на Алекс Димитрова и ABADA Capoeirа – българска капоейра формация, представител на Бразилската асоциация за развитие и подпомагане на това изкуство.

DPP_7574

Много настроение, млади и интересни хора, ритъм и танци!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар