Как да пазаруваме по време на Black Friday?

Как да пазаруваме по време на Black Friday?

21 ноември 2014

Традицията за ден в годината, в който намаленията на стоките достигат дори до 90%, идва от САЩ. До преди няколко години в България само слушахме за изгодните сделки на Black Friday по света, но вече и родните магазини решиха да организират този вид намаления.

Обикновено, Black Friday е последният петък на ноември, но у нас намаления ще има на 21 и 28 ноември. И ако се чудите заслужава ли си или не да пазарувате в този ден, ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да намерите изгодните сделки, но и да не купувате ненужни вещи.

Най-важното е, преди да започнете пазаруването да направите списък с нещата, които наистина са ви необходими. Така по-лесно ще може да определите бюджета си. Втората стъпка е предварително да проверите цените им в различните вериги, за да може в деня на намалението по-лесно да прецените дали наистина предложената цена си заслужава.

Проверете също и кои вериги ще предлагат намалени стоки и дали няма да имат по-изгодни оферти онлайн. Като говорим за онлайн пазаруване, осведомете се предварително в колко часа започват намаленията в интренет магазините (в 12 вечерта или рано сутринта) и следете за оферти през целия ден, тъй като обикновено търговците добавят нови стоки с течение на деня.

Запомнете също, че това, че стоката се предлага по време на Black Friday съвсем не означава, че е на по-изгодна цена. Добре е да следите и останалите Коледни намаления, а също да имате в предвид и януари и февруари, когато веригите обикновено намаляват значително миналогодишните модели.

Ако сте решили да посетите МОЛ или верига за техника лично, въоръжете се с търпение, удобни обувки и вода. Опашките по време на намаления могат да ви накарат да чакате с часове.

И не забравяйте – пазаруването е удоволствие, насладете му се!

текст: Елена Михайлова
снимка: businessinsider.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)