Какви мерки предприеха хотелите по света заради Covid-19?

Сподели:

Строгите карантинни и ограничителни мерки по света постепенно остават в миналото. Вече много магазини, барове, ресторанти, туристически съоръжения възобновиха работа. Включително големи и мини-хотели, хостели и др. Какви промени са настъпили в правилата за обслужване на гостите, какво ново се е появило ново и какво „излишно“ изчезна, разказват специалисти от The Sun.

И така, общият извод, който може да се направи чрез анализ на ситуацията във вече отворените хотели, е че стремежът е към намаляване нивото на обслужване на клиентите и намаляване на списъка на предоставяните услуги.

46-165728995

Това се улеснява на първо място от доста строги правила, наложени на местата за настаняване от местните санитарни служители. Почти универсално това са:

 

  • смяна на хранителната система от бюфет на „ала карт“ дори на закуски;
  • липса на минибар в стаите;
  • подобрено почистване на стаята, което отнема повече време;
  • онлайн регистрация;
  • минимизиране на използването на асансьора;
  • рум сървиз непосредствено пред вратата;
  • използването на уреди за еднократна употреба и в индивидуални опаковки;
  • носенето на маски вътре в сградата.

 

В хотелите, които предлагат само нощувки и в хостелите, всички общи части, като душове, тоалетни, перални, са напълно затворени или работят по предварителна резервация. И между всеки клиент се дезинфекцират.

Най-новата система за онлайн регистрация работи като на рецепционните бюра вместо обичайните служители се инсталират монитори, чрез които се осъществява комуникацията и процедурата за регистрация/напускане.

Много хотели не са отворили своите ресторанти и барове, защото е почти невъзможно да се спазят всички изисквания на местния „надзор на потребителите“ и да се избегнат нарушения. Вместо това те предлагат „рум сървис“.

Самите стаи вече трябва да са празни между гостите и това прекъсване може да бъде до 24 часа.

От стаите ще изчезне не само всичко, което може да бъде замърсено и върху което могат да оцелеят вирусите: допълнителни възглавници, закачалки, вестници, но и безплатни тоалетни принадлежности и чайници.

Ако в описанието на хотела има басейн, фитнес или СПА комплекс, се препоръчва да се уточни преди резервацията ви, тъй вероятно те ще бъдат затворени или можете да ги посетите само по предварителна заявка. Сред останалите промени е и липсата на пиколо.

 

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...