Какви мерки предприеха хотелите по света заради Covid-19?

08 юли 2020

Строгите карантинни и ограничителни мерки по света постепенно остават в миналото. Вече много магазини, барове, ресторанти, туристически съоръжения възобновиха работа. Включително големи и мини-хотели, хостели и др. Какви промени са настъпили в правилата за обслужване на гостите, какво ново се е появило ново и какво „излишно“ изчезна, разказват специалисти от The Sun.

И така, общият извод, който може да се направи чрез анализ на ситуацията във вече отворените хотели, е че стремежът е към намаляване нивото на обслужване на клиентите и намаляване на списъка на предоставяните услуги.

46-165728995

Това се улеснява на първо място от доста строги правила, наложени на местата за настаняване от местните санитарни служители. Почти универсално това са:

 

  • смяна на хранителната система от бюфет на „ала карт“ дори на закуски;
  • липса на минибар в стаите;
  • подобрено почистване на стаята, което отнема повече време;
  • онлайн регистрация;
  • минимизиране на използването на асансьора;
  • рум сървиз непосредствено пред вратата;
  • използването на уреди за еднократна употреба и в индивидуални опаковки;
  • носенето на маски вътре в сградата.

 

В хотелите, които предлагат само нощувки и в хостелите, всички общи части, като душове, тоалетни, перални, са напълно затворени или работят по предварителна резервация. И между всеки клиент се дезинфекцират.

Най-новата система за онлайн регистрация работи като на рецепционните бюра вместо обичайните служители се инсталират монитори, чрез които се осъществява комуникацията и процедурата за регистрация/напускане.

Много хотели не са отворили своите ресторанти и барове, защото е почти невъзможно да се спазят всички изисквания на местния „надзор на потребителите“ и да се избегнат нарушения. Вместо това те предлагат „рум сървис“.

Самите стаи вече трябва да са празни между гостите и това прекъсване може да бъде до 24 часа.

От стаите ще изчезне не само всичко, което може да бъде замърсено и върху което могат да оцелеят вирусите: допълнителни възглавници, закачалки, вестници, но и безплатни тоалетни принадлежности и чайници.

Ако в описанието на хотела има басейн, фитнес или СПА комплекс, се препоръчва да се уточни преди резервацията ви, тъй вероятно те ще бъдат затворени или можете да ги посетите само по предварителна заявка. Сред останалите промени е и липсата на пиколо.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)