Какви и чии портрети само… Дами и Господа: MARTIN SCHOELLER!

14 ноември 2014

И така, кой е Мартин Шулер?
Звездите и известните личности, които ще видите на фотографиите, ще ви подскажат, че той не е случаен

008-martin-schoeller-theredlist

Той е роден на 12 март, 1968.  В Мюнхен, Германия. Но кариерата му на световен фотограф се развива в Америка. Мартин Шулер  сега работи в Ню Йорк и не просто така- той е фотограф, който налага линията и стила на хиперподробно близки планове„. Интересен подход, отличаващ се с супер близки планове и подробно третиране на всяка мимика и жест, всяко усещане и излъчване,  независимо дали пред обектива му застават известни личности или неизвестни.

1_Clooney_George_44_F5

Най-разпознаваеми за неговата работа са именно портретите,  заснети със специално осветление, фон и тон. Неговата работа се появява в National Geographic Magazine“, The New Yorker „, New York Time Magazine“,  GQ и Vogue.

Barack_Obama_2004
Роден в Мюнхен, в ранните си години той е бил повлиян от големите имена във фотографията. Първоначално учи  фотография в Lette Verein в Берлин.

0_d465c_b0803763_orig
Schoeller започна кариерата си в Германия и се премества да работи в Ню Йорк през 1993 г. Няколко години  е работил като асистент на Ани Лейбовиц /1993-1996/, а после развива своята концепция за голямата глава“ като портретна техника. Така постепенно налага името си с един термин, измислен от самия него – хиперподробно близки планове„, който по-късно му носи и световно признание.

2004_Angelina_Jolie_Martin_Schoeller_02

През 1996 г. напуска ателието на Ани Лейбовиц, за да продължи кариерата си на свободна практика.

С течение на годините, неговите мащабни портрети са били изложени в различни галерии. Книга с  негови портрети е публикувана от teNeues през 2005 година, състояща се от 75 кратки портрети на различни знаменитости.

Martin-Schoeller-3

И ако се чудите чии портрети всъщност е направил…Просто разгледайте – От Анджелина Джоли и Джулея Робъртс до Барак Обама.

martin-schoeller-julia-roberts

unnamed_ty7kt79rtd
Фотографията е висшето изкуство на човешките усещания!
И Мартин Шулер го доказва!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)