Иск за бащинство срещу Хуан Карлос

12 март 2015

Испанският съд отклони иск за бащинство, повдигнат срещу Хуан Карлос. Искът бе заведен от белгийската гражданка Ингрид Сартио, която твърди, че бившият монарх е неин баща. Основание за увереността й в това са показанията пред нотариус на майка й Лилиан. Последната твърди, че през 1965 г. прекарала 3 нощи поред в хотелската стая на Хуан Карлос, по онова време още само принц, в курорта Коста дел Сол.

Лилиан отначало не знаела кой е любовникът й, когото тя описва като „31-годишен мъж със сини очи“. Научила го от портиера на хотела. Девет месеца по-късно се ражда дъщеря й Ингрид. Година по-рано на бял свят се е появила испанската принцеса Кристина. Адвокатите на бившия монарх лесно успяха да опровергаят разказите на ищцата. „Хуан Карлос никога не е имал сини очи, а през 1965 г. е бил не на 31, а на 27 години. Освен това през 1965 г. той не е бил принц, тъй като по онова време монархията още не е възстановена, което става едва 4 години по-късно, като Хуан Карлос става крал по волята на диктатора Франко.“

Въпреки всичко Ингрид Сартио настояваше бившият монарх да бъде подложен на ДНК тест с цел доказване на бащинството му. Адвокатите на бившия крал обаче успяха да издействат това да не се случи и в крайна сметка съдът се отказа от провеждане на генетическа експертиза.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)