Ирина Сардарева – повелителката на шапките

08 октомври 2019

Наричат Ирина Сардарева „Повелителката на шапките“. За нея шапката е роля, която коренно променя човека. Всяка шапка е различен образ. Тя не крие, а разкрива.

Ирина Сардарева

Ирина Сардарева

През 1994 година Ирина Сардарева прави първата си колекция. Стремглаво върви по пътя нагоре и съвсем скоро се превръща в най – известната дизайнерка на шапки в България.

Ирина Сардарева

Ирина Сардарева

Любовта е водеща в нейната работа. С плам, енергия и ентусиазъм тя диктува модата в шапкарството у нас. Първо сънува, а после създава своите модели за всички онези прекрасни дами и елегантни господа, които са влюбени в най – зашеметяващия аксесоар – шапката.

Ирина Сардарева

Ирина Сардарева

Шапките на Ирина Сардарева са показвани на модните подиуми не само у нас, но и в Европа, Азия и Америка. Ако има някой в България, който знае най-добре как да скрои шапка по мярка и вкус, това е дизайнерката Ирина Сардарева. Тя не е българка, родена е в Киев, но съдбата я довежда у нас, където намира дом и вече повече от двадесет години успешно развива моден бизнес. 

18118767_1020282178074031_3047371945205075668_n

Ирина Сардарева

За Ирина Сардарева шапката е магия, любов и страст. Това е нужен аксесоар, както за жените, така и за мъжете, който придава очарование, стил и елегантност на всеки. Тя обича много своята работа. Активно участие в целия творчески процес, от самото начало, взема и семейство на дизайнерката.

Още по темата: Ирина Сардарева и Парад на шапките 2017

Ревютата на Ирина Сардарева са винаги нетрадиционни и необичайни. Последното голямо събитие, което тя организира съвместно с Музея за история на София бе Парадът на шапките в София – едно наистина знаменателно преживяване както за зрителите, така и за участниците в него.

репортер: Ася Георгиева
оператор: Венелин Бакалов
фотограф: Антон Хариев
постпродукция: Симеон симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)