Илко Семерджиев напусна ДСБ

15 ноември 2014

Илко Семерджиев напусна партията Демократи за силна България заради безпринципната й политика и участието в коалиционното правителство с ГЕРБ, АБВ и ПФ, предаде репортер на БГНЕС.

„С настоящето писмо Ви уведомявам, че считано от 07.11.2014 г. преустановявам членството си в ДСБ поради несъвместимост между личните ми разбирания за последователност и почтеност в политиката, и политическото поведение на ДСБ в рамките на Реформаторския блок, както и в 43 НС“, се казва в писмото на доктор Семерджиев, адресирано до председателя на ДСБ Красно село. Копие от него е изпратено и до лидера на партията Радан Кънев.

Доктор Семерджиев изразява своето несъгласие с коренната промяна в позицията на партията от март тази година. От „15.03.2014 г., ни дели само половин година и за мен, както и за всеки редови член на ДСБ не става ясно как позицията на партията се е променила на 180 градуса относно отношенията с ГЕРБ и отцепилото се про-путинско крило на БСП в лицето на партия АБВ“, пише той.

Илко Семерджиев припомня точка 3 от резолюцията на XII Национално събрание, която гласи: „3. Осъзнаваме, че поривът за промяна от миналото лято беше прекършен от безочието на властта и пропагандната машина на мафията. Ние сме политическото представителство на хората, искащи промяна, на хората, които знаят, че изборът между БСП и ГЕРБ е натрапен фалшив избор.“

„Настоящата коалиция, в която ДСБ участва, вкл. със свои министри в правителството на ГЕРБ-РБ-АБВ-ПФ показва, че решенията на НС на ДСБ са бламирани изцяло, редовите членове и симпатизанти на ДСБ, както и избирателите са брутално излъгани, а Ръководството, което до преди 05.10.2014 г. наричаше БСП и ГЕРБ „мафия“, днес е в парламентарна и управленска коалиция с тях. При това коалицията с частта на БСП, обособила се в партия АБВ, е най-ретроградната евроазиатска част, на която България дължи т.н. „Голям енергиен шлем“ и е ръководена от агент на ДС“, заявява доктор Семерджиев.

Той изразява своето недоумение и от внезапно пробудилата се „любов“ и „благодарности“ към председателя на ГЕРБ, г-н Бойко Борисов, за когото Ръководството на ДСБ декларираше, че никога няма да подкрепи за премиер, но само за дни след извънредните парламентарни избори го припозна за свой лидер, премиер и коалиционен партньор“.

Според доктор Семерджиев ръководството на ДСБ е изменило на политическите принципи, политическата линия и политическите решения взети от най-високите органи на партията, позволили са си груби самоуправствени действия и в името на обогатяването с власт, изграждане на лични кариери и придобиване на лични облаги, вместо да противостоят на т.н. от тях „мафия“, всъщност са се присъединили към нея.

„Обикновено в такива случаи, Ръководство, което не е спазило решенията на по-вишестоящи органи на партията, подава оставка или му бива поискана оставка, за да понесе отговорност за самоуправството и подмяната на волята на членовете. Тъй като това очевидно не се очертава да се случи смятам, че повече нямам място сред узурпатори на власт и нелегитимно своеволничещи партийни ръководители, които са подменили политическия и идеологически профил на ПП ДСБ“, заявява в заключение Илко Семерджиев.

снимка: ilko-semerdjiev.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)