Изложба на звездната прима Райна Кабаиванска

Изложба на звездната прима Райна Кабаиванска

01 октомври 2014

Оперната прима Райна Кабаиванска присъства лично на откриването на впечатляващата изложба „Райна Кабаиванска – Божествената“, която събра  почитатели на таланта на певицата на във Vivacom Art Hall.

Изложба на звездната прима Райна Кабаиванска

 

Вечерта бе открита от президента на НБУ – проф. Богдан Богданов и от главния редактор на международното списание „L`Opera“ – Сабино Леночи. Столичният кмет Йорданка Фъндъкова също изказа с присъствието си и отправените поздрави уважението си към оперната прима.

Райна Кабаиванска
Изложбата „Райна Кабаиванска – Божествената“, която ще представи знакови моменти от кариерата на легендарната дива, е по идея на Георги Текев, изпълнителен директор на НБУ. Куратор на експозицията е Николай Пачев, който е възпитаник на вуза и носител на първо място на престижния италиански конкурс „Мителмода“.

DPP_14166
Експозицията е съставена от внушителни арт фотоси, любезно отстъпени от Метрополитън опера, Ковънт гардън, Ла Скала, Римската опера, Театро Реал, Софийската опера и други големи оперни театри, в които е пяла Райна Кабаиванска.

DPP_14160

 

Друга серия снимки, правени от фенове и папараци,  показаха любопитни житейски ситуации – Райна Кабаиванска със спортен екип и боксови ръкавици или позираща като модел за великия дизайнер на концертни костюми Роберто Капучи.

DPP_14159

Не липсват и „задкулисни“ фотографии от съвместни спектакли с едни от най-големите артисти на епохата – Караян, Калас, Павароти, Доминго, Карерас.

DPP_14164

 

Най-впечатляващата част от изложбата показва сценични костюми, създадени специално за Райна Кабаиванска за някои от изключителните й роли, предоставени от „Collezione Tirelli Costumi – Roma“.
Експозицията ще може да бъде разгледана до 13 октомври.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)