Зодия Дева – 10 положителни и 10 отрицателни черти

Сподели:

От 23 август до 23 септември,  Зодиака навлиза в орбитата на Дева – аналитичната, мисловна и разумна Дева. По традиция, нека ви представим десет положителни и десет отрицателни черти на този женствен знак, но дано Девите не ни чуят за отрицателните, защото…много ще се обидят и ще започнат едни критики… И така:

10 положителни черти:

1. Девата е най-структурирания и подреден знак в зодияка. Винаги има план за действие във всяка ситуация – дори е написан в тефтера, номериран стъпка по стъпка и детайлно подробен. Ако видите, че някой пише задачите си на лист, а после ги задрасква грижливо една по една, то този човек непременно е представител на зодия Дева. При тях всичко трябва да е сведено до стъпки – конкретни стъпки и подробен план за действие. Девите са родени да създават методи и структури.
2. Девите са маниаци на порядъка и точността– подреждат от сутрин до вечер и дома, и градината, и офиса, и чувствата си. Имат потребност от ред и най-добре се чувстват като намират място на всеки предмет, мисъл или чувство. Девите ненавиждат хаоса и безпорядъка, защото им създава чувство на безсилие. Не че няма веднага да се втурнат да подреждат и структурират нещата, но това ги вади от равновесие. Ако сте хаотичен тип, не очаквайте да се харесате на една Дева – никакъв шанс. Или ако ви изтърпи, то ще е краткосрочно и с цената на ежедневни „малки, тънки упреци“. А ето това с упреците – Девите го владеят перфектно!
3. Девизът на Девите „Аз анализирам“ определя твърде ясно някои черти на тази зодия като логичност, мисловност и премереност. Те не бързат с решенията си, защото трябва да анализират и помислят. Логиката винаги е на преден план, чувствата са култ, но всичко все пак трябва да е систематизирано и подредено. Девите са по-скоро интелектуалци и практични и в никакъв случай сантиментални.
4. Девите могат да поемат големи отговорности. Те са отлични лидери, а планетата Меркурий ги прави и много успешни в бизнеса. Отворете която и да е класация на Forbes Топ 100 на най-богатите хора на планетата и ще видите, че процентното съотношение на зодия Дева, спрямо останалите е …значимо!
5. Девата умее да пресмята. Всичко се пресмята – и чувствата, и приятелствата, и умния съвет и златната среда и разумният компромис.
6. Девите притежават особено изострено чувство за справедливост и обективност. Разбира се, защото всичко вече е подложено на анализ.  Мразят  неопределените неща и постъпки, преумереността, крайностите, буйните импулси, нечистоплътността. Не е сигурно дали ще ви кажат за всичко това или ще тръгнат да ви упрекват, защото Девите не вярват, че ще променят света, но със сигурност ще се настроят негативно.
7. Девите са много трудолюбиви. Ако имате у дома си Дева – не се притеснявайте, всичко ще е подредено, нагласено и при това – без да очаква специална похвала. В работата Девата е идеалният колега – колкото повече работа има, толкова повече работи. И няма да чуете Девата да мрънка, че е натоварена – тъкмо обратното: ще поеме още и още.
8. Силата на Девата е в предвидливостта, упоритото преследване на съвършеното в работата, логиката, методичния начин на работа.Типът Дева се ръководи от разума, а не от сърцето и именно затова са така философски настроени. Притежават интелект, който произлиза по-скоро от опита, отколкото от възпитанието. Умствените им способности им осигуряват успех в научните изследвания.Всичкко подлагат на изследване, проверка, обсъждане.
9. Действат винаги с ясното съзнание за това, което вършат. Ето защо може да се има доверие на този знак. Силата на Девата е в ума и не само представителите на тази зодия знаят това, а и всички останали в зодиака. Девите са изключително оправни – могат да подредят и отиграят всяка ситуация.
10. Девата е силен борец за каузи, защото е  надарена с фантазия и трудолюбие и работата, с която се захваща, върши с любов и себеотдаване. С постоянство и търпение успява да се справи с трудностите и проблемите, но не обича да рискува и обикновено залага на сигурността.

10 отрицателни черти:

1. Девата минава за тиха и кротка, но в някои случаи може да избухне по съвсем незначителен повод, за някоя дреболия, която стотици други хора биха отминали незабелязано. Защото Девата харесва всичко да е изпипано, а детайла…особено! „Да яхнеш метлата“ е особено типично за представителите на тази зодия.
2. Девата никога не показва истинските си чувства и в този смисъл трябва да понесе упрека, че е лицемерна. Не, не са й чужди дълбоките чувства, но предпочита да не им дава външен израз.
3. Девата е вечно разтревожена от нещо. В повечето случаи става дума за фундаментални тревоги от сорта – защо чашата е поставена в средата, а не в ляво, например, но все едно – Девата се терзае за това. Представителите на тази зодия се тревожат за всички наоколо, особено за членовете на семейството – те все се опитват да организират и подредят  всичко, с което често стават досадни.
4. Девите са досадно критични. Ако аналитичността им ги е довела до определено мнение или стратегия, то няма шанс да ги промените.  А когато тази зодия критикува…Тежко и горко на някой чувствителен или нервен представител отсреща. Девата дори ще раздаде и присъда.
5. Без много труд Девите могат да се нагодят към изискванията на живота, характерите около тях и в този смисъл често ги смятат за подли. Поддават се на чуждо влияние.
6. Девите са прекалено чувствителни. Да, те имат силна воля, пазят реномето си, прагматични и много оправни, но в същото това време до болка чувствителни и трупат всичко в себе си. Никога не можеш да знаеш какво се крие зад лицето на една Дева. Тя никога няма да говори за това, а ще остави да я изгори отвътре.
7. Девите обичат да се възмущават от грешките на другите, а своите не виждат.  Девата счита себе си за твърде непорочна /нали е девица, все пак/ и често не е в състояние да се погледне отстрани. Обикновено са самовлюбени и никак не им липсва самочувствие.
8. Търсят съвършенство във всичко, което вършат и отдават много повече време, отколкото трябва за изпълнението и детайла. Често това ги поставя встрани от важното, значимото, същественото. Отлични изпълнители са, но в същото време могат от детайлизъм да загубят посоката.
9. Често Девата докарва до побъркване околните със своята дребнавост и придирчивост. Най-успешно те се справят със задачата да накарат някого да се чувства нещастен.
10. Въпреки меланхолията си, Девата може да е и страшно отмъстителна. Ако някой има неблагоразумието да стане техен враг, то те моментално стават перфектни стратези и невероятни интриганти. И не се спират, докато не се справят с рода на натрапника до десето коляно.

И така – ето хубавите и лошите страни на Зодия Дева, но каквито и да са, представителите на тази зодия могат да накарат всеки да се влюби в тях. Защото са перфекционисти и стратези, умни и аналитични. Само, ако можеха да скрият „метлата“…

текст: Валерия Симеонова
снимка: bored panda.com

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...