Зодия Везни – 10 положителни и 10 отрицателни черти

Сподели:

Днес Зодиaкът напуска пределите на Девите и смело влиза в съзвездието на Везните. И ще се задържи там със сигурност до 23 октомври. Какви са Везните? Кои са техните положителни и отрицателни страни?
Ето и нашите отговори:

10 положителни страни на Везните:

1. Везните са зодиакален знак, с който можем да споделяме. Отлични са в комуникациите и са добри съветници. Опитват се периодично да намират решение на чуждите проблеми.

2. Везните са изключително магнетични личности – те полепят по себе си приятелства. С чар и увереност, съчетани с желание да обичат, привличат симпатиите на хората. Стремят се към хармония със себе си и околните. Този знак е дарил най-прочутите актьори на света.

3. Везните са разбиращи, търпеливи и великодушни, излъчват спокойствие, благородност и миролюбие. Те не са импулсивни, изнервящи и „пренамотани“. Управляващата им планета Венера ги прави учтиви, приятни, много услужливи, горди и любезни. Имат силно развито естетично чувство. Обичат красивото, искат да му служат.

4. Везните са перфектният екипен играч. Те винаги търсят хора, с които да работят съвместно.

5. Везните са спокойните дипломати на зодияка. Миролюбието им никога не довежда до разправии. Не обичат раздорите и търсят начини да изглаждат недоразуменията.

6. Само по себе си богатството не интересува Везните. Обикновено се задоволяват със „златната среда” като при това не харчат повече, отколкото печелят и съответно не затъват в дългове.

7. В живота Везните ценят спокойствието, предпочитат да избягват конфликти, търсят компромиса във всичко. Отличават се със силата на сравнението. Могат всичко да претеглят и балансират. Те тъй много обичат хармонията, че са извънредно раздразнителни, докато целият им организъм не се намери в равновесие.

8. Везните са перфектният  подчинен – спокоен, изпълнителен, неконфликтен. Бавно и точно ще покрие очакванията.

9. Везните имат силно чувство за справедливост и дори неправди, които никак не ги засягат, ги изкарват от равновесие. Имат критичен дух и безпристрастна преценка.

10. Притежават извънредно добра дарба за наблюдение.  Притежават най-съвършените форми, в които душата може да се изрази по-добре. Имат и развит ум, уравновесен от вътрешното прозрение – това им дава разум и предчувствие.

Vezni

10 отрицателни черти на Везните

1. Родените под този знак не са амбициозни, не умеят да ръководят и като следствие не особено успешно защитават своите интереси.

2. Везните не са много проницателни и не са склонни към революционни стъпки и идеи.  Те  рядко забогатяват.

3. Везните често се оказват жертвеното агне, което трябва да ходи на работа по време на отпуска си, да работи извънредно заради съкратения колега или да остане без премия заради оптимизацията на бюджетните разходи.

4. Везните нямат смелост и често позволяват на работодателя или колегите да се качват на главата им. Не смеят да отговорят рязко или да застанат на категорична позиция.

5. Везните не притежават способност за инициативност. Новите възможности по-скоро ги плашат, отколкото да ги притеглят.

6. Везните са силно чувствителни, понякога изпадат в меланхолия – стават жертва на бушуващите в тях самите чувства.

7.  Везните са склонни към проява на безразсъдна смелост, търсене на удоволствия и задоволяване на желанията си. Понякога те са извънредно нетърпеливи и от това губят много. Чудно е наистина, че при тяхната възхитителна природа, че те така лесно се объркват и смущават.

8.  Трудолюбието при Везните  не е често явление, въпреки че има изключения. Везните не искат никога и рядко молят за нещо, те получават всичко каквото желаят без своя намеса.

9. Везните често са несериозни и е трудно да им вярваш. Не че лъжат. Просто всичко се претегля на везните, броят се + и – и след дълги и напоителни размисли, отново не разбираш какво става и какво мислят.

10. Везните са въздушен знак и като такива са малко лекомислени, не стъпват здраво на земята, по-скоро витаят в олаците.

КАЧЕСТВА – кардинални 
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА – въздух 
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА – Венера 
ДЕВИЗ – „Аз се колебая“ 
КЛЮЧОВА ДУМА – хармония 
ЦВЯТ НА ЗНАКА – розово, небесно-синьо, индигово 
ЩАСТЛИВO ЧИСЛO – 6

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...