Зодиакалните знаци като чудовища от киното и PC игрите

23 януари 2015

Независимо дали вярвате в астрологията или не, новият проект на американския художник и илюстратор Деймън Хеланбранд определено ще привлече вниманието ви и ще ви позабавлява.

bliznaci

kozirog

 

deva

Базирайки се на 12-те зодии, артистът решава да пресъздаде символите на зодиака чрез серия от нестандартни портрети на страховити, сюреалистични чудовища. За вдъхновението си, той се доверява на лайтмотиви от фентъзи жанра в киното и в компютърните игри, а за реализацията използва най-вече самородния си талант, като си рисува с моливи и акварел, а после обработва илюстрациите с различни цифрови програми за крайния вариант.

 

luv

ribi

oven

„Надявам се да няма никой обиден, все пак това е просто изкуство чрез игра на въображение“, смее се Хеланбранд. Той не крие, че в цялото си творчество е повлиян от имена като Ralph McQuarrie, Boris Vallejo и Frank Frazetta, както и от прочутия мексикански режисьори на фентъзи приказки Гилермо дел Торо.

rak

scorpion

strelec

Вероятно това обяснява и защо всичките зодиакални портрети са толкова стряскащи и излъчващи агресия, но ако не друго, то със сигурност ще ни е забавно да потърсим кое измежду всички тях отразява собствената ни личност.

telec

vezni

И така, ще познаете ли кой сте?!

текст: Митко Попов
снимки: Официален сайт, Facebook

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)