Златно сърце! Осъзнаваме ли колко ни е важно?

Сподели:

Живеем. Събуждаме се и тичаме след задачите си. Трафик. Работа. Напрeжение и стрес. Преследваме кариера и елиминираме с лека ръка всички онези здравословни правила на живот, които всъщност до болка знаем. А пък за сърцето си – изобщо не мислим.

Активен живот - здраво сърце

Как да се храним, какво не трябва да правим… Добре, добре! Всички знаем правилата! Но спазваме ли ги? До къде сме дисциплинирани към самите себе си и собственото си сърце? И на тези въпроси всеки от нас знае отговорите.

Активен живот - здраво сърце - 2

Но всъщност най-големият проблем в ежедневието ни е липсата на движение. Така мисли  и Зонта Клуб Виена.

Активен живот - здраво сърце - Зонта клуб

Ето защо Клубът сътвори един прекрасен празник на движението в централният Щат парк на Виена. С идеята да припомнят колко е важно движението и мобилността, спортуването и фитнеса, разходките и тичането.
Активистите на Зонта бяха разположили няколко шатри пред красивия часовник с цветя в невероятният парк със златната скулптура на Щраус.

IMG_0030

В тези шатри те представиха здравословни продукти за хранене, спортни центрове, курсове и инициативи за спорт, така модерните в последно време гривни за отмерване на крачките и много проспекти и материали в тази връзка.

Активен живот - здраво сърце - 4

ЗОНТА е международна организация, която отдавна е доказала своята съпричастност към обществено значими каузи. Направи го и в дена на ЗЛАТНОТО СЪРЦЕ!

Активен живот - здраво сърце - 5

Елегантната всеотдайност на представителките на Зонта Круб Виена бързо заразиха всички в парка – специално пристигнали за събитието или случайно разхождащи се виенчани и гости на австрийската столица.

Активен живот - здраво сърце - 6

С удоволствие много хора се включиха в обиколката на парка с доста бързи крачки и с това спечелиха много награди в организираната томбола. И най-вече  – бяха част от идеята за движение и здравословен начин на живот!

Активен живот - здраво сърце - 7

текст: В.Димитрова
снимки: In Life

 

 

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...