Златна малинка 2014 – номинации

15 януари 2015

Днес станаха известни номинираните за наградата „Златна малинка“, която се присъжда на филмови дейци за най-съмнителни постижения и нашумели провали в този бизнес.

С най – много номинации е екшъна на Майкъл Бей-“Трансформърс 4 – Ера на изтребление”, която получи моментално седем номинации. Сред най-лошите филми за 2014 г. са и лентите „Легенда за Херкулес“, „Спасяването на Коледа“, „Изоставени“ и „Костенурките нинджа“.

В допълнение към най- неуспешните филми анти-приз получават актьори, режисьори и сценаристи, които са работили по тези проекти. С номинации за най-лош актьор са Никълъс Кейдж, Адам Сандлър. Носителката на антинаградата за най-лоша актриса ще бъде избрана измежду Дрю Баримор, Камерън Диас за ролите й в два филма – “Другата жена” и “Секс запис” и Чарлийз Терон за “Който оцелее, ще разказва”.

Келси Грамър е номиниран в категорията за най-лош актьор в поддържаща роля за четири филма – “Непобедимите 3″, “Легендата за Оз: Завръщането на Дороти”, “Мисли като мъж 2″ и “Трансформърс: Ера на изтребление”. Освен Грамър с номинации за най-лош актьор в поддържаща роля са още Мел Гибсън, Арнолд Шварценегер, Шакил О’Нийл и Кийфър Съдърланд.

Въпреки това, знаменитости ги чака и приятна изненада: тази година добавят нова категория – „Награда за възстановяването на репутацията.“И „реабилитирани“, според критиците, са: Бен Афлек, Дженифър Анистън, Киану Рийвс, Майк Майърс и Кристен Стюарт, които през 2014-та са получили ласкави отзиви за работата си и съответно заслужават поощрение.

Ето и пълният списък на номинираните за „Златна малинка“:

 

Най-лош филм на годината: „Трансформърс: Ера на изтребление“, „Легендата за Херкулес“, „Спасяването на Коледа“, „Изоставени“ и „Костенурките нинджа“.

kinopoisk.ru

Най-лош актьор: Кърк Камерън за „Спасяването на Коледа“, Никълъс Кейдж за „Изоставени“, Келън Лъц за „Легендата за Херкулес“, Сет Макфарлан за „Който оцелее, ще разказва“ и Адам Сандлър за „Заедно по принуда“. За Сандлър – редовния фаворит за „Златна малинка“, това е единствената номинация тази година.

kinopoisk.ru

Най-лош актьор в поддържаща роля:  Келси Грамър за четири филма – „Непобедимите 3“, „Легендата за Оз: Завръщането на Дороти“, „Мисли като мъж 2“ и „Трансформърс: Ера на изтребление“. Освен Грамър с номинации за най-лош актьор в поддържаща роля са още Мел Гибсън за „Непобедимите 3“, Арнолд Шварценегер за „Непобедимите 3“, Шакил О’Нийл за „Заедно по принуда“ и Кийфър Съдърланд за „Помпей“.

kinopoisk.ru

Най-лоша актриса: Дрю Баримор за „Заедно по принуда“, Камерън Диас за ролите й в два филма – „Другата жена“ и „Секс запис“, Мелиса Маккарти за „Тами“, Чарлийз Терон за „Който оцелее, ще разказва“ и Гая Вайс за „Легендата за Херкулес“.

kinopoisk.ru

Най-лоша актриса в поддържаща роля Камеран Диас за мюзикъла „Ани“, Меган Фокс за „Костенурките нинджа“, Никола Пелц за „Трансформърс: Ера на изтребление“, Сюзан Сарандън за „Тами“ и Бриджит Райднор за „Спасяването на Коледа“.

kinopoisk.ru

Най-лош режисьор: Майкъл Бей за „Трансформърс: Ера на изтребление“, Дарън Доун за „Спасяването на Коледа“, Рени Харлин за „Легендата за Херкулес“, Джонатан Лийбесман за „Костенурките нинджа“ и Сет Макфарлан за „Който оцелее, ще разказва“.

kinopoisk.ru

Най-лош сценарий: „Спасяването на Коледа“, „Изоставени“, „Домашно видео“, „Костенурките нинджа“ и „Трансформърс: Ера на изтребление“

kinopoisk.ru

Най-лош римейк, пародия: „Костенурките нинджа“ , „Трансформърс: Ера на изтребление“, „Легендата за Херкулес“, „Ани“, „Атлас изправи рамене: Част 3“

kinopoisk.ru

Най-лош екранен дует:  която и да е двойка роботи – актьори в „Трансформърс: Ера на изтребление“, Кърк Камерън и егото му в „Спасяването на Коледа“, Камерън Диас и Джейсън Сигъл в „Секс запис“, Сет Макфарлан и Чарлийз Терон в „Който оцелее, ще разказва“ и Келън Лъц в комбинация, с който и да е от коремните, гръдните или седалищните му мускули в „Легендата за Херкулес“.

kinopoisk.ru

Носителите получават малинка, направена от пластмаса и покрита със златиста спрей-боя. Всяка „статуетка“ струва по-малко от 5 долара, включително данъците от 7 процента.

Снимки: кадри от филмите

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)