„Златната муза“ Светлана Захарова пред In Life TV

17 октомври 2017

Историците наричат  „Жизел” –  апотеоз на романтичния балет и с право. А с участието на въздушната, идеална, съвършена Светлана Захарова в главната роля бе истинска фантазия за нас, зрителите, които успяхме да я видим на сцената на НДК вчера вечерта.

Именно съвършените пропорции на прима- балерината на Болшой театър и звездата на Ла Скала, както и титаническото й трудолюбие са й позволили да се превърне в тази неповторима Жизел – грациозна, нежна, идеална, съвършена –точно такава, каквато ценителите я харесват…, точно такава, каквато и ние в България я видяхме, благодарение на Joker Media.

БАЛЕРИНАТА ни плени със своята артистичност, лекота на движенията и висока класа и професионализъм. Невероятно й партнираше младият солист на Болшой – Денис Родкин.  Изключително се представи и трупата на Софийската опера и балет.

Не можем да не споменем и неземната хореография, перфектен синхрон, красива сцена, костюми и декор.

Цялата тази приказка заслужено предизвика аплодисменти, и цветя, и отново овации, и отново кошници с цветя…

В края на спектакъла на сцената се качиха посланикът на Русия у нас Н.Пр. Анатолий Макаров и организаторът на това великолепие Ованес Мелик – Пашаев, президент на „Жокер Медия“, който награди примата Светлана Захарова с приза „Златна Муза“ за принос в българо-руските отношения в областта на културата. Посланикът на РФ Анатолий Макаров определи балерината като “истинския посланик на руската култура по света“.

Ние, от In Life, успяхме не само да се насладим на безграничния талант на Светлана Захарова, но и да се докоснем лично до нея. Вижте какво ни разказа примата на балета за началото, идолите си, емоциите и срещите, които са я променили и новите си проекти.

TON_5429

Очаквайте ексклузивното ни интервю и с младата звезда на Болшой театър – Денис Родкин.

22519485_1157294587706122_7857035308495014310_n

редактор: Пепа Попова
oператор: Иван Цвятков
снимки: Антон Хариев
постпродукция: Симеон Симеонов

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)