Земенея – истинското мляко, сирене и кашкавал

08 септември 2017

Земенея е марка за мляко, сирене и млечни продукти, която вече набра достатъчна популярност, особено в регион Перник. За малкият Земен това е стратегическа компания, която не просто популяризира с качеството си екологично чистия район, а и осигурява заетост и развива земеделие и хранително-вкусова промишленост.

03-40

Още по темата: На „Пантеле“ в Земен

В производството на продуктите на Земенея е заложена преди всичко философията на екологично чистото производство – без консерванти, само от истинско мляко. Това е и основната причина, поради която получи наградата за Биопродукт №1 на България за 2016 година. За пазара ни, залят от некачествени продукти, със всевъзможни консерванти и заместители,  това определено е добра новина.

Васил Николов, собственик на компания Земенея

Васил Николов, собственик на компания Земенея

Старите традиции за производство на млечни продукти са интегрирани днес и ценителите на истинската храна и на българските производства могат да консумират натурално кисело мляко, айран, сирена и кашкавали. Освен продуктите от краве мляко, гордост на Земенея са продуктите от овче мляко, а в последната година и от козе мляко. Животните се отглеждат в Земен и околностите и свободно пасат из екологично чистите ливади и пасища.

Събор на Земенския манастир с подкрепата на Земенея

Събор на Земенския манастир с подкрепата на Земенея

Още по темата: Приказният празник на Земенски манастир

Продуктите на Земенея могат да бъдат намерени и в столицата – във Фантастико, Била, Оптима и други, а миналата година компанията откри представителен магазин в Перник.

Традиционното надиграване на празника на Земенския манастир се осъществява с подкрепата на Земенея

Традиционното надиграване на празника на Земенския манастир се осъществява с подкрепата на Земенея

Собственикът, г-н Васил Николов, е и един от най-големите радетели за възраждането на Земен, член е на Инициативния комитет „Манастирите на Краище – Новото Светогорие“ и традиционно е спонсор на прочутият Събор и надиграване на Земенския манастир.

Биомандра Земенея в град Земен

Биомандра Земенея в град Земен

А от няколко години, фермата за производсво на биопродукти Земенея е отворена за посетители. Всяка седмица автобуси с ученици от София и Перник идват тук на зелено училище, запознават се с процеса на производство на мляко и с красотата на Земенския манастир. И задължително получават и подарък – пакет с биопродукти!

Земенея – истинско мляко от природата!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)