Зеленчуков кейк с картофи, моркови и спанак

25 октомври 2014

Необходими продукти:
2 картофа
2 моркова
1 връзка спанак
1 ч.ч. червена леща
1 глава лук
4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
сода за хляб
1 ч.ч. царевично нишесте
сол
черен пипер
чесън на прах
мащерка
1/2 ч.ч. олио

Начин на приготвяне:

Картофите, морковите и лукът се настъргват на едрото ренде. Спанакът се нарязва на едро. Яйцата се разбиват на пяна. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата. Пак се разбива. Прибавя се царевичното нишесте и се разбива. Прибавя се олиото и пак се разбива. Към полученото кейковото тесто се прибавят сварената леща и останалите продукти. Разбърква се добре и се изсипва в правоъгълна форма за печене. Пече се до пълна готовност. Зеленчуковият кейк е чудесно мезе за бяло вино.
снимка: snackingsquirrel.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)