Започна строежът на сцената за SOFIA ROCKS 2014

Сподели:

От днес, 1 юли – стартира строежът на сцената за най-зрелищното рок събитие на годината – SOFIA ROCKS 2014. Специално за случая, 5 дни преди старта на събитието, пристига технически екип отГермания, който ще се включи в изграждането на всички съоръжения. Професионалистите са едни от най-добрите в концертния бизнес. Те са част от екипа на BALKAN ENTERTAINMENT за пета поредна година и ще допринесат не само за издигането на огромната конструкция, но и в подбора на техническото оборудване за SOFIA ROCKS, включително озвучителната техника и видеостените.

Сцената ще бъде с големина 40 метра, като общата площ се равнява на половин декар. Контейнери и шатри, тежащи близо 80 тона, ще послужат за строежа на фестивалното градче, което ще бъде озвучено от 12 топ колони и 30 суббаса – достатъчни да „взривят“ с качествен и чист звук района около стадион „Академик“. Джаред Лето, фронтмен на 30 SECONDS TO MARS, e поръчал 10 метров подиум, за да може да бъде по-близо до българските си феновете, както и специално осветление. Два огромни екрана ще предават всичко случващо се на сцената, като осигурят перфектна видимост от всеки ъгъл на терена на Стадион „Академик”.

Sofia Rocks

„За нас е огромно удоволствие отново да сме тук в България и да станем част от SOFIA ROCKS 2014. Специално за събитието очакваме техника от Германия, а през следващите дни екипът ни ще строи огромната конструкция на Стадион Академик, която ще бъде издигната от нулата. Тук е моментът да благодарим и на стадион „Академик“ за помощта, която ни оказват. Шоуто ще бъде зрелищно и по нищо няма да отстъпва на големите фестивали, които организираме в Европа и по света.”, сподели Карстен Вегнер.

Пет дни ще бъдат необходими за подготовката на стадиона, който ще събере рок фенове от страната и целия Балкански полуостров. Шоуто ще бъде съпроводено от множествено специални ефекти. Хедлайнерите THE OFFSPRING и 30 SECONDS TO MARS са подготвили близо двучасови концерти, а вратите отварят още в 14:00 часа. Организаторите готвят зони за забавление, много храна, бира и всичко нужно за един фестивален ден на SOFIA ROCKS 2014! С един билет, феновете на рока ще могат да чуят и видят шест концерта и зрелищно шоу, а по традиция децата до 10-годишна възраст, влизат безплатно.

Събитието е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за европейска столица на културата през 2019.

снимки: SOFIA ROCKS

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...