Започна "Августиада" 2014

Започна „Августиада“ 2014

17 октомври 2014

За трети път в Стара Загора се открива Фестивалът на виното и културното наследство “Августиада”. Организатори на събитието са Община Стара Загора, Търговско-промишлената палата-Стара Загора и популярната във винения бизнес компания OINORAMA wine consulting & business solutions.
“Августиада 2014″ започна с конференция, която се проведе на Античната улица в Регионалния исторически музей. В нея участва и представител на френското посолство у нас. В това издание на България партнира Франция. Двете страни ще се конкурират в Майсторски клас за сляпа дегустация на вина под ръководството на винения експерт Яна Петкова, който ще се проведе на 18 октомври. Ще бъдат представени 6 вина – по три от всяка страна, съответно бяло, червено и розе. Във фестивала участват 32 фирми от България и чужбина, което прави проявата знакова не само за Стара Загора, а я нарежда и сред значимите винени изложения у нас.

Започна "Августиада" 2014
Франция се представя с палитра от вина, кулинарни продукти и култура. През втория и третия ден на фестивала посетителите могат да се срещнат с винопроизводители, представители на хранително-вкусовата промишленост, да опитат на място от тяхната продукция. Ще участват и представители от различни сектори на бизнеса от България и от чужбина.

10726331_10152333548741927_821507842_n
Освен с дегустацията на вина и деликатеси форумът включва и богата културна програма. Посетителите ще могат да видят и богатата експозиция на Регионалния исторически музей-Стара Загора, както и Музея на религиите и музея “Неолитни жилища”. В събота от 14:00 ч. в Регионалния исторически музей е концертът на гостуващия шведски мъжки хор „Хармония”с диригент Виолета Тодорова. В програмата му са включени музика от шведски и европейски композитори, спиричуъли, барбершоп и др.
Посетителите ще могат да гласуват за най-добро вино на фестивала. Неговият производител ще спечели приза “Златна Августиада”.
Закриването на фестивала на виното и културното наследство “Августиада 2014″ е в неделя, 19 октомври, от 16:30 часа.

снимки: Valentin Ivanov-sValio

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)