Започва строежът на нов град до София

30 януари 2017

През пролетта започва изграждането на нов град, който ще се намира на едва 20 километра от София. Той ще се казва „Хълмовете на Плана“ и ще се намира в Плана планина, между столицата и Самоков.  По предварителна информация, изграждането на проекта, което ще се случи на отделни етапи, ще отнеме между 5 до 7 години и вероятно ще е завършено не по-рано от 2022-2023 г. Инвестиционният проект бе одобрен от правителството още пре април миналата година, като се очаква да бъде около 25 декара, а финансирането му в размер на 53,6 млн. лева.

Част от плана за новия град.

Част от плана за новия град.

„В него ще има детски градини, основно училище, търговски център, фитнес, ресторанти.. общо вето, всичко, което е необходимо на един жител, за да може да живее спокойно“, разкри пред БНТ мениджърът на проекта Емил Магрисо. Идеята за градчето е на израелският бизнесмен Авиноам Катриели, който е закупил 2000 делара в Плана Планина. За да бъде улеснен достъпът до населеното място, ще се игради и нов път през село Горни Окол, както и прокарване на ток и вода до всички сгради, а също така и изграждане на соларни системи, изцяло за сметка на собственика на земята.

„Надяваме се да дадем добра възможност на средния клас, който живее в България, да може да закупи къща тук при много добри условия. Ако пък успеем да върнем с това и част от теи 1 400 000 българи, които живеят извън страната, ще е още по-добре“, разкрива Катриели. Строителството ще започне през пролетта, а ние напомняме, че последният град, който е построен у нас, е Димитровград, основан през далечната 1947 година.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)