Започва записването за кандидатстудентски изпити в НАТФИЗ

22 август 2018

На 20 август започна подаването на документи в НАТФИЗ, а броят на новоприетите студенти се очаква да бъде с 30 повече от миналата година. За първокурсниците, които ще формират юбилейния седемдесетгодишен випуск на Академията, са открити три нови специалности. Това ще са две нови бакалавърски – Театрална продукция, Филмов и телевизионен дизайн и една нова магистърска специалност по Екранна режисура.

Най-оспорвано се очаква да бъде съревнованието между кандидат-актьорите за местата в класовете на проф. Здравко Митков и проф. Снежина Танковска. През новата учебната година проф. Маргарита Младенова ще поеме първокурсниците в Режисура за драматичен театър. Проф. Румен Рачев ще води клас Актьорство за куклен театър, проф. Светослав Кокалов – Сценография, проф. д-р Александър Илиев ще ръководи Театър на движението – Пантомима, а проф. д.н. Камелия Николова – Театрознание и театрален мениджмънт.

НАТФИЗ

Двата факултета ще приемат близо 220 първокурсници в 18 бакалавърски и 9 магистърски програми. Бакалавърските програми са: Актьорство за драматичен театър, Актьорство за куклен театър, Театър на движението – Пантомима, Режисура за драматичен театър, Режисура за куклен театър, Сценография, Театрознание и театрален мениджмънт, Театрална продукция, Филмова и телевизионна режисура, Филмово и телевизионно операторство, Филмов и телевизионен монтаж, Филмов и телевизионен звук, Филмово и телевизионно продуцентство, Филмов и телевизионен дизайн, Фотография, Анимация, Драматургия, Екранни изследвания и журналистика.

Възможностите за магистратури са: Мениджмънт в сценичните изкуства, Театрално изкуство, Публична реч, Мениджмънт в екранните изкуства, Филмово и телевизионно изкуство, Естетика на приложната фотография, Образователен и терапевтичен куклен театър, Режисура в кукленотеатралните практики, Екранна режисура.

кандидат-студенти

Приемът на документи за кандидатстване в НАТФИЗ ще продължи до 17.30 часа на 25 август, а изпитите ще се проведат от 1 до 10 септември.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)