Запознайте се с потребителските си права!

15 март 2015

Днес честваме  Световния ден за защита на потребителите. В тази връзка и тази година Комисията за защита на потребителите   /КЗП/ организира и участва в няколко различни по вид мероприятия, които ще се проведат под европейското мото „Запознайте се с правата си! Възползвайте се от правата си!” в периода 14-17 март. 

Вчера /14 март, бел.ред./  Комисията за защита на потребителите даде пресконференция в Информационния център на ЕС в сградата на Представителството на Европейската комисия в България на ул. „Московска” 9. В нея взеха участие председателят на КЗП г-н Дамян Лазаров, директорът на Европейския потребителски център в България г-ца Михаела Маринова и директори на дирекции на КЗП. 
Днес, 15 март от 10.00ч. до 16.00ч. КЗП обявява „Отворени врати” за потребителите, които през целия ден ще имат възможност да влязат свободно и да отправят свои въпроси към експерти на контролния орган, да получат информация относно своите права и да получат брошури на различни теми. Отворените врати ще се проведат в централното управление на КЗП на пл. „Славейков” 4А и в новооткрития Европейски потребителски център – България на ул. „Бачо Киро”14, както и офисите на регионалните дирекции във Варна /ул. „Бдин” 14А/, Бургас /ул. „Калоян” 16/, Русе /пл. „Свобода” 60/, Пловдив /ул. „Велико Търново” 25/, а в гр. Монтана ще се разкрие временна приемна в хипермаркет „Кауфланд“.
Специална арт изложба на произведения на изкуството, които ще представят по нетрадиционен начин откритите през 2007г. на пазара опасни стоки, ще бъде разположена на 16 март на пешеходния мост на НДК. Чрез нея потребителите ще имат възможността да се запознаят отблизо със стоки, които са спрени от продажба поради това, че употребата им крие риск за живота и здравето. Изложбата ще бъде открита от еврокомисар г-жа Меглена Кунева. 
На 17 март в зала 10 на НДК под патронажа на г-жа Меглена Кунева ще се състои конференция на тема: „Качество на живот и защита на потребителите”, чиито организатори са Съюз на специалистите по качество в България, Министерство на икономиката и енергетиката и Комисията за защита на потребителите. На нея ще бъдат изнесени доклади от експерти. 

С тези мероприятия КЗП иска да привлече вниманието на потребителите, да допринесе за обогатяването на техните познания и да засили активността им при отстояването на собствените им права. 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)