„Живото“ изкуство на Алекса Мийд (видео)

05 март 2015

Вероятно до този момент не сте чували името на Алекса Мийд. Запознавайки ви с определено нестандартното й изкуство обаче, сме сигурни, че чаровната художничка бързо ще си намери нови почитатели.

alexa-meade-08

Американката е перфектният пример, че изобразителното изкуство може да бъде представено чрез най-различни вариации, тъй като създава своите произведения… директно върху хората.

1133

Тя не използва платна или стени, а предпочита иновативния поход да рисува върху физически лица, но колкото и странно да звучи на пръв поглед, оказва се, че крайният резултат е изумителен.

Процесът на работа стартира с избиране на подходящия за целта модел и изрисуването му, след което следва подбор на задния фон и допълването на цялостната илюзия.

alexa-meade-16

Когато всичко е завършено, Алекса го заснема и по този начин създава оптична илюзия с триизмерен ефект, който се компресира в 2D равнина. Но тъй като сме наясно, че нито едно обяснение не е толкова изчерпателно, колкото да се убедите на живо с цялата трансформация, ви предлагаме не само невероятните й реалистични картини, но и видео репортаж от целия процес.

gal-alexa-meade-21-david-jpg

Убедете се и сами – говорим за изключително реалистично и вдъхновяващо изкуство, каквото определено не се среща често.

текст: Митко Попов
снимки: Официален сайт, NYDailyNews

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)