Жан Пол Готие за Lindex

Жан Пол Готие за Lindex

08 октомври 2014

Днес излезе дебютната колекция на Jean Paul Gaultier за Lindex. Тя бе достъпна от 01.00 през нощта on line, а от 10.00 тази сутрин в 323 магазина на скандинавската марка по света и буквално бе разграбена за часове.

Скандинавската верига отбелязва своята юбилейна 60-та годишнина от създаването си, увековечавайки миналото, настоящето и бъдещето на бранда с настоящата звездна колаборация.

Жан Пол Готие за Lindex

Колекцията интерпретира емблематичния принт на Jean Paul Gaultier, и включва женски и детски модели, както и аксесоари и бельо.

Най- характерните елементи и детайли на френския дизайнер присъстват в колекцията, а именно: неизменното моряшко райе и конусовидната форма на сутиена, превърнала се в символ благодарение на Мадона.

jean-paul-gaultier-_564834a

Сред силуетите на звездната колаборация се открояват тениска с щампа на татуировка, поставена върху телесна основа, красива жилетка в същия стил, блуза в морско райе и пола тип „молив“ с детайли от ципове.

В центъра на рекламната кампания, дело на фотографа Джейсън Киблер, е една от музите на нестандартния дизайнер – Карен Елсън, облечена в някои от предложенията, както и самия Жан Пол Готие.

Жан Пол Готие

9a7db71c88b0e48a_org

Скандинавската марка Lindex е известна със своето дългогодишно участие в борбата срещу рака на гърдата, като тази тенденция продължава и с благотворителната част на колекцията. Общо 10% от продажбите ще бъдат дарени, а специално за каузата, в своята колекция Жан Пол Готие създава розова гривна, всички приходи от която също ще са за борбата с рака на гърдата.

2628751621ca9e77434f9a39d99f2cfb

 

Снимки: Lindex

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)