Жак Гарсия – класика в действие!

10 февруари 2015

Жак Гарсия  е френски архитект, интериорен дизайнер и дизайнер на паркове и градини, известен най-вече с уникалните интериори за редица хотели в Париж, които е създал. Той е най-големият радетел на класиката в съвременния интериорен дизайн и въплъщение на определението „Класиката е модерна!“

RECEPTION-1200x796
Роден на 25 септември 1947 година,  Жак Гарсия показва талант за рисуване и увлечение по предмети на изкуството в ранна възраст. Дизайнерската му кариера започва едва на осем години, когато преобзавежда почти изцяло дома на баба и дядо. След това той съвсем в посока на увлечението си завършва училище по интериорен дизайн, а в последствие и приложни изкуства в Париж.

210-Salon-1200x800
Когато завършва образованието си, той започва да работи в едно студио на съвременни архитекти и така създава концепциите за интериора на туристическото бюро на  Монпарнас в Париж, хотелите Le Meridien и  Royal Monceau à Paris. Той е и интериорен архитект за ресторантите Hôtel Costes, Hotel Majestic и на култовия ресторантът Fouquet’s. Вижте само този магичен Hôtel Costes, който отдавна е напуснал определението хотел – той е култура, стил, начин на живот!

LADUREE-1-1200x1600

LADUREE-41-1200x1601

LADUREE-21-1200x1596

През 2006 г. той обновява  Hôtel Odéon Saint Germain в Париж. А в приказното Château Du Champ в Нормандия, за първи път реализира идеите си за „френска градина“ – едно истинско изпитание и проверка за всеки архитект. Резултатът е невероятен.
Жак Гарсия е също запален колекционер на мебели и кралски предмети на изкуството, разпръснати след Френската революция.
За постиженията си, той е обявен за командир на Ордена на изкуствата  Chevalier на Почетния легион.

Alexandre-et-Louis-XIV-Galerie-des-Gobelins1-1200x791

Работата на Жак Гарсия говори ясно и категорично за оригиналните му идеи. В основата е тежката и непреходна класика, но тя е съвременно прочетена с оригиналност, мека и чиста линия и романтични настроения. Днес дизайнерът работи в студиото си в Париж и се отдава на реализацията само на топ хотели по света. Търси предизвикателства във всяко ново начало.

Païva-1-1200x783

Едно от последните му творения е грандиозната реновация на La Mamounia в Маракеш. От първо лице, единствено число In Life ви уверява, че интериора е една магия! Една преразказана арабска приказка…

Appartement-parisien-1-1200x811

В портфолиото си знаменитияа архитект има наистина респектиращи постижения и креативността му не спира и миг. Ето и един интериор, който ще ви оставим сами да познаете къде е реализиран. Без жокер!

une-maison-à-monaco-5-1200x1200

210_Salle_manger_1200x800

В очакване на следващите знаменити интериори и с признанието, че In Life е искрен фен!

текст: В.Симеонова
снимки:decorationjacquesgarcia.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)