Необходими продукти:
1-2 смляни червени чушки, предварително опечени и обелени;
½ чаша смляни на средно орехи;
2 глави лук – тънко нарязан на шайби;
2-3 скилидки чесън;
200 г сметана
лингуини;
2 супени лъжици зехтин;
1/3 чаша галета
подправки – риган, чесън на прах, лук на прах, лют червен пипер, сол
пармезан при сервиране
Започваме като взимаме ореховите трохи. Поставяме 2 супени лъжици зехтин в голям тиган на умерена температура. След като маслото е горещо, добавяме орехи, риган, галета, сол, пипер, чесън на прах, лук на прах и разбъркваме активно. Разбърква се в продължение на няколко минути, докато трохите хляб се препекат. Дръжте под око тази смес, за да не изгори. Прехвърлете я в купата, в която ще миксирате пастата.
Поставете лингуините да се варят, според указанието на опаковката.
За соса – поставете 3 супени лъжици зехтин в голям тиган на умерена температура. След като маслото е горещо, добавете лука и намалете огъня на ниска температура. Целта е лукът да се задуши, без да изгори. Когато се карамелизира, добавете чесъна и оставете на котлона още 1 минута. Добавяне смляните печени чушки. Готово!
Остава само да сглобим пастата, като в купата с орехите добавяме лингуините, соса, сметаната и овкусяваме на сол.
За финал добавете настърган пармезан и няколко орехови ядки!