Емануил Йорданов: Кабинетът и президентът са от ГЕРБ, чистката е ясна

Емануил Йорданов: Кабинетът и президентът са от ГЕРБ, чистката е ясна

20 септември 2014

Назначенията на служебното правителство като цяло, не само тези в МВР, правят впечатление с това, че са твърде масирани.

Прекалено много хора се уволняват от служебните министри. Това не изглежда естествено, поне отстрани. За всички се говори, че са хора близки до ГЕРБ. Това е лесноразбираемо, защото служебното правителство е назначено от президента, който е на първо място президент на ГЕРБ и на Бойко Борисов. Няма някаква особена изненада. Ще стане весело, ако Бойко Борисов удържи на думите си и ако няма 121 депутати, остане в опозиция. При това положение ще бъде интересно да се види какво ще стане с новите назначения.

В България много се говори за корпоративния вот, но у нас съществува и така нареченият административен вот. Хората, които са свързани с една власт и разчитат на заслуженото си положение именно на тази власт е нормално да се очаква, че лично и заедно с близките си ще гласуват за съответната политическа сила. Освен това, когато се уволняват кадри на предишното правителство се разчита на това другата политическа партия да загуби влиянието си в съответната част от администрацията. Преди години имаше едно предаване „Българско непреходно“. Още е актуално.

Емануил Йорданов, адвокат и министър на вътрешните работи (1999-2001).

снимка: novini.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)