Една изключително благородна инициатива във Facebook

Сподели:

Марк Зукърбърг изсипва кофа с ледена вода върху себе си – това клипче се превърна в едно от най-гледаните видеа в YouTube в последните дни.

Оказва се, че видеото е част от една изключително благородна инициатива – ALS Ice Bucket Challenge в подкрепа на болните от амиотрофична латерална склероза – ALS. Латерална склероза е по-известна като болест на Лу Гериг и засяга моторните мускули.

В 40-секундното клипче  Марк Зукърбърг предизвиква главния директор на Facebook Шерил Сандбърг, председателя на Microsoft Бил Гейтс и съоснователя и главен изпълнителен директор на Netflix, Рийд Хейстингс да направят същото. Според правилата на инициативата, предизвиканите трябва да излеят кофа със студена вода върху себе си до 24 часа след призоваването им, а ако не го направят трябва да дарят 1000 долара на американската ALS асоциация. Средствата ще бъдат използвани за изследвания с цел откриване на лек срещу болестта. След това предизвикателството трябва да бъде отправено към още 3-ма души.

Според информацията, дори след като изсипят водата върху себе си, хората даряват средства за битката с болестта. Зукърбърг е предизвикан от губернатора на Ню Джърси Кристофър Джеймс Кристи, а в инициативата е бил включен и американският президент Барак Обама, който обаче само е направил дарение през миналия месец.

Как Марк Зукърбърг изсипва кофа с ледена вода върху себе си може да видите в следващото видео:

снимка: viralglobalnews.com

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...