Дядо Коледа с подаръци за всички бездетни майки и бащи

21 ноември 2019

През последният месец на календарната година по традиция се провежда инициативата „Дни на донорството“ – единствената в България, на Фондация „Майки за донорството“ и МБАЛ „Надежда“. За 7-и път в дома на Надеждата се събират на едно място донори на репродуктивен материал (яйцеклетки и сперматозоиди), реципиенти, очакващи донор, щастливи семейства, които вече имат бебета и тези, които са в очакване на своите рожби.

„Дни на донорството“ стартират на 6-ти декември от 08:00 часа във фоайето на МБАЛ „Надежда“ с информационен кът и благотворителен базар на фондация „Майки за донорството“, който набира средства за ин витро процедури за семейства. Всички финансирани семейства излизат с лицата си и историите си за борбата за дете.

На 6, 7 и 8 декември темата ще е „Донорство на репродуктивен материал при жени и мъже“. Кой и по какъв начин има право да дари репродуктивен материал, съгласно законодателството, какви са етапите на процедурата за даряване до успешното й приключване? А на всички желаещи да проверят дали могат да бъдат донори на репродуктивен материал – безплатни прегледи. Ще има и среща с  Ангелите – донори, които вече дариха частица от себе си, за да се роди дете.

Дни на донорството 2019

На 7 и 8 декември от 10:30 часа започва детска празнична програма за всички деца, в която най-малките ще бъдат зарадвани с подаръците на белобрадия старец – Дядо Коледа. На 8-ми декември едни от най-добрите специалисти на МБАЛ „Надежда“, а именно: д-р Георги Стаменов, д-р Събина Персенска, д-р Димитър Цветков, д-р Теодора Тихомирова и д-р Стела Чапанова ще извършват безплатни консултации и прегледи на 100 двойки, които искат да имат деца (без значение проблема).

Инициативата „Дни на донорството 2019г.“ подарява на настоящите пациенти на МБАЛ Надежда чрез участие в томбола на място:

– три ин витро процедури с донорска яйцеклетка за реципиенти към момента на участие в томболата
– три безплатни раждания за бременни дами към момента на участие в томболата
– три индивидуални курса за бъдещи родители, лично провеждани от акушер Надежда Стаменова;
– две безплатни заснемания на раждане от екипа на Надежда ТВ.
– безплатни профилактични прегледи за рак на гърдите на всички дами, избрали да дарят яйцеклетки с фондацията в болница „Надежда“. Част от кампанията „Посланик на Надеждата“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)