"Дракула: Неразказан"

„Дракула: Неразказан“

05 октомври 2014

Епичната мегапродукция проследява историята на живелия през XV век влашки владетел Влад III и раждането на легендата за Дракула. Макар сюжетът да се основава на исторически събития, въпросите, които филмът поставя са актуални и днес – колко далеч е човек от публичния си образ, как се съвместява личен и обществен дълг, каква е цената на избора и на властта.

"Дракула: Неразказан"

Влад Цепеш е сред най-противоречивите личности в историята. Някои от легендите за него го определят като позитивна фигура, добър владетел и блестящ пълководец. Неговите способности да обединява хората около себе си и да защитава народа си бързо предизвиквали дълбокото уважение на враговете му. Другата част от преданията за трансилванския владетел го определят като едно от най-големите чудовища в историята. Той набучва на кол жителите на цяло село за назидание на всички, които не се покоряват на волята му.

2428_D010_00103R

Защо Влад Цепеш (в ролята Люк Евънс) е толкова противоречива личност и защо решава да се превърне в чудовище, разказва най-новият филм „Дракула: Неразказан“. По време на неговото управление Османската империя е на път да завладее Европа и единствено владелят на Влашко е способен да ги спре. Как се справя, зрителите ще разберат от 10 октомври в кината и IMAX.

2428_D027_00127R

Най-запалените киномани ще могат да се срещнат с Дракула още в нощта на 9-ти срещу 10-октомври, когато е насрочена среднощна премиера на зрелищната продукция във всички кина Cinema City, включително Cinema City IMAX. Билетите за нея вече са в продажба. Стартира предварителна продажба и за редовните прожекции в премиерната седмица в киноверигите Cinema City и Арена.

снимки: Forum Film Bulgaria

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)