Дом в стил „Междузвездни войни“

Сподели:

Южнокорейското бюро по дизайн и архитектура Moon Hoon Land завърши официално реализацията на футуристичния си проект – дом, изграден изцяло в духа на легендарната фантастична филмова сага „Междузвездни войни“ (Star Wars).

Дом в стил "Междузвездни войни"
Дом в стил „Междузвездни войни“

Любопитно е, че атрактивната сграда е създадена с идеята да приюти младо семейство – напоследък все повече хора предпочитат да избягат от твърде динамичния и натоварен мегаполис в далеч по-спокойната и чиста крайградска природа, а свободното пространство дава възможност дизайнерите да развихрят изцяло въображението си.

Дом в стил "Междузвездни войни"
Дом в стил „Междузвездни войни“

В конкретния случай, създаден по поръчка, новият дом предлага редица интригуващи решения, базиран на отдавнашната мечта на главата на семейството да стане космонавт.

1410802033_7

Това определя не само космическия дизайн на сградата, но и факта, че някои стаи са с огромно количество прозорци (с идеята да служат като предверие към небесния свод), други напомнят на контролна зала, а третия етаж дори съдържа тайна стая за игри, достъпна чрез врата, изглеждаща като библиотека.

1410802050_5

С подобен дом едва ли има начин да не се чувстваш като неотменна брънка от галактиката на Star Wars, макар че поне за нас Дарт Вейдър и компания все още са далеч по-притегателна гледка на големия екран, отколкото като част от заобикалящата ни среда.

текст: Димитър Петров
снимки: Design Boom

 

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...