Дом в стил „Междузвездни войни“

20 септември 2014

Южнокорейското бюро по дизайн и архитектура Moon Hoon Land завърши официално реализацията на футуристичния си проект – дом, изграден изцяло в духа на легендарната фантастична филмова сага „Междузвездни войни“ (Star Wars).

Дом в стил "Междузвездни войни"

Дом в стил „Междузвездни войни“

Любопитно е, че атрактивната сграда е създадена с идеята да приюти младо семейство – напоследък все повече хора предпочитат да избягат от твърде динамичния и натоварен мегаполис в далеч по-спокойната и чиста крайградска природа, а свободното пространство дава възможност дизайнерите да развихрят изцяло въображението си.

Дом в стил "Междузвездни войни"

Дом в стил „Междузвездни войни“

В конкретния случай, създаден по поръчка, новият дом предлага редица интригуващи решения, базиран на отдавнашната мечта на главата на семейството да стане космонавт.

1410802033_7

Това определя не само космическия дизайн на сградата, но и факта, че някои стаи са с огромно количество прозорци (с идеята да служат като предверие към небесния свод), други напомнят на контролна зала, а третия етаж дори съдържа тайна стая за игри, достъпна чрез врата, изглеждаща като библиотека.

1410802050_5

С подобен дом едва ли има начин да не се чувстваш като неотменна брънка от галактиката на Star Wars, макар че поне за нас Дарт Вейдър и компания все още са далеч по-притегателна гледка на големия екран, отколкото като част от заобикалящата ни среда.

текст: Димитър Петров
снимки: Design Boom

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)