Доменико Долче и Стефано Габана хванаха бика за рогата

Сподели:

На дизайнерите Доменико Долче и Стефано Габана им е червено пред очите. И това няма нищо общо с техните текущи съдебни главоболия. Не, най-накрая, след няколко сезона в цветна Сицилия дуото обърна поглед към Испания. Място, което е изключително близко до сърцето на Стефано. И тъй като Доменико и Стефано обичат да сграбчат една идея и да я развият в детайли, този път те буквално „хванаха бика за рогата“.

00030h_592x888_1

Именно коридата бе отправната точка в новата им колекция за мъже за сезон пролет- лято 2015г. На  модния подиум оживяха матадори, пикадори и банделиери в дизайнерски жакардови болера и сака, извезани целите с декоративни бродерии. Три- четвъртите панталони, кадифените детайли върху обувките, мокасините с кожа от пони допълват визията на укротителя.

00390h_592x888_1

Като алтернатива на всички триизмерни украшения, дизайнерите предложиха същите ансамбли но в двуизмерен вариант- вместо шевици и бродерии, част от тъканите бяха с принтове в същите форми. Към по- младежката аудитория бяха насочени овърсайз топове с три четвърт ръкав, с принтирани винтидж плакати с бикоборци и кориди или с красиви орнаменти на старинни испански керамики.

00590h_592x888_1

Класическият графичен мотив на точки, предпочитан от фламенко танцьорите, и представен от дуото в различни варианти, включително и като костюм, определено стоеше много по- универсално в сравнение с останалите предложения на дизайнерите за следващото лято. Блясък буквално от глава до пети показаха моделите, представящи официалните облекла.

00740h_592x888_1

Със сигурност колекцията ще бъде харесана от лъскавите списания за фотосесии, заради цветовете и лесно разбираемото послание. А от развихрилото се до червено дуо очакваме още по- креативни и грандиозни дизайнерски концепции.

снимки: Dolce & Gabanna

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...