Днес са преговорите на ГЕРБ с ББЦ

17 октомври 2014

В петия ден от консултациите с партиите в новия парламент екипът на ГЕРБ приема за консултации представителите на КП „България без цензура“. Срещата е насрочена за 13 часа днес отново в сградата на Народното събрание.

В позиция на партията, разпространена вчера се посочва, че от ББЦ са склонни да отстъпят от много от основателните си претенции към ГЕРБ като управляваща партия в името на това България да има час по-скоро стабилно парламентарно мнозинство и работещо правителство.

След продължили близо 5 часа преговори с Патриотичния фронт на 16 октомври стана ясно, че ГЕРБ са намерили партньор в лицето на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

Преди това разговори имаше и с БСП, ДПС и Реформаторите, които обаче завършиха с неуспех.

Първи в стаята за преговори влязоха от БСП, а след 4 часа дебати почти за нищо не се разбраха. На следващия ден дойдоха емисарите на ДПС, но от ГЕРБ отхвърлиха подкрепата на Лютви Местан за кабинет на малцинството. Най-тежките преговори се оказаха очаквано тези с реформаторите. Цели 7 часа в сряда не стигнаха на двете формации, за да се договорят. По време на тази среща се оказа и че партията на Касим Дал е изразила особено мнение по отношение на Патриотичния фронт.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)