Днес и утре София е под блокада

16 май 2018

Днес и утре столицата ще е буквално блокирана от протести и затворени участъци за движение. Протест затваря дясната пътна лента на „Цариградско шосе“ от алея „Яворов” до 7-ми километър днес. Задръствания и закъснения на градския транспорт се очакват и заради пристигащите за срещата на върха правителствени делегации.

През следващите два дни движението в София ще бъде затруднено заради Срещата на върха между Европейския съюз и Западните Балкани. Всяка от участващите делегации ще бъде ескортирана отделно, а по „Цариградско шосе” дясната пътна лента от алея „Яворов” до 7-ми километър ще бъде блокирана от тирове и автобуси в знак на протест срещу пакета „Мобилност”, подготвен от Европейската комисия.

DSC_0366-880x586

Задръствания и закъснения на градския транспорт се очакват на 16 и на 17 май, заради пристигащите за срещата правителствени делегации. Събитието ще съвпадне и с протеста на превозвачите, които ще паркират тирове и автобуси в дясната лента на „Цариградско шосе”. От 7-ми до 4-ти километър – тирове, а от 4-ти до алея „Яворов” – автобуси. Разрешено им е да стоят до 17 часа, след което ще започне изтеглянето им – едните през „Цариградско шосе”, а другите през „Ботевградско”, обясни заместник-кметът по транспорт Евгени Крусев. Най-затруднено ще е предвижването около бул. „Витоша”.

„Най-основното нещо, което ще засегне максимално много хора, са ограниченията за престой и паркиране в центъра на града, както и ограничения за придвижване по бул. „Витоша“. Най-общо казано от 8 ч на 16 май до 20 ч на 17 май ще бъде забранен престоят и паркирането по ул. „Аксаков“, по ул. „Гурко“, местата за паркиране, които се намират около хотел „Балкан“, също ще бъдат ограничени. Около хотел „Хилтън“ също ще бъде изцяло затворена зоната за престой и паркиране, като ще има и ограничение на влизащите коли, които са по улицата до хотела“, каза Крусев.
Булевард „Витоша” ще бъде затворен в отсечката между „Патриарх Евтимий” и бул. „Пенчо Славейков”.

Движението на градския транспорт няма да бъде нарушавано нито от протеста, нито заради пристигането на делегациите. Заради тях обаче, паркирането по бул. „Джеймс Баучер” няма да бъде възможно през двата дни, както и по „Околовръстен път” заради близостта до резиденцията „Бояна“, в която също ще се проведат срещи на 16 май. В охраняемия периметър около хотелите ще бъде допуснат единствено персоналът.

данни: Дарик.бг

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)