Днес изтича срокът за одит на КТБ

Днес изтича срокът за одит на КТБ

20 октомври 2014

Днес, 20 октомври, изтича срокът за одиторския доклад за КТБ.

Трите одиторски фирми, които бяха избрани следва да представят на Българската народна банка докладите си за актуалното състояние на Корпоративна търговска банка и дъщерната ѝ „Креди Агрикол“.

Независимо от одита и неговите данни, особеният надзор на КТБ ще продължи до 20 ноември.  В средата на септември той бе удължен за трети път  до 5 от допустимите от закона 6 месеца продължителност.

След като днес одиторите представят доклада си, до края на настоящия месец те трябва да дадат в БНБ и отчет за капиталовата адекватност на двете банки. Окончателното решение за КТБ трябва да се вземе от 1 до 20 ноември.

„Прокуратурата действа с разпити, тя не моли. Очаква се одитният доклад за КТБ. Бих посъветвал Иван Искров да не крие какво пише в одитния доклад, аз не знам какво пише в него, заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред bTV.

„Ще дойде време, в който ще станат ясни имената на много хора, които са се хранили от една дупка. Всички те ще бъдат призовани на разпит. Няма да скрием имената на нито един от хората, но няма да ги казвам сега, защото ще наруша следствената тайна“, обяви Цацаров.

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)