Днес е празникът на системния администратор

25 юли 2014

Веднъж в годината, независимо от работата на компютърната мрежа, потребителите изразяват благодарността си към техния труд, въпреки, че това не е официален празник. Сега в барове и ресторанти се чуват странни тостове: за бърз пинг и надежден конект, да отсъствие на ламери и без спам, за любимата работа, без която животът е скучен и еднообразен.

Традицията да се празнува „Ден на системния администратор“ в последния петък на юли е въведена от системния администратор от Чикаго Тед Кекатос. Всичко тръгва от една реклама на принтерите Hewlett Packard. Там била показана опашка от доволни потребители, които правят подаръци на своя системен администратор, понеже е избрал продуктите на НР. Тед съжалявал, че на него никой не му подарява нищо и решил сам да си направи празник. Регистрирал сайт и уведомил приятелите си за предстоящия важен ден. За първи път празникът е отбелязан на 28 юли 2000 г.

Оттогава Денят на системния администратор (System Administrator Appreciation Day, SAAD) ежегодно се отбелязва в последния петък на месец юли. От този сайт може да прочетете какво би се харесало на вашия системен администратор: яхта, каса бира, почерпка или някаква техническа джаджа…

снимка: guim.co.uk

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)