Днес е Ден на национален траур

03 октомври 2014

Днес , 3-ти октомври, петък, е ден на национален траур за жертвите от убийствения инцидент в предприятието за производство на боеприпаси край село Горни Лом. В експлозията намериха смъртта си 15 души.

Взривът изравнява Цех „С“  със земята – на място загиват  15 българи, които в този момент са на работа и  обработват боеприпаси във фабриката –  13 мъже и 2 жени. След жертвите са двама съпрузи, които оставиха 5-годишното си дете сираче… Смъртта намира и сина на собственика на предприятието. Отломки, някои тежки по 150-200 кг, са се разхвърчали на стотици метри от цеха, раняват 3 жени – служителки в завода, заварени на портала, който се намира на около 400 метра от взривения цех. Жените са откарани по болниците със счупени крайници, те са добре, но останалите 15 от втората смяна във фабриката … намериха смъртта си.

На мястото пристигат пожарни, полиция, линейки, районът веднага е отцепен. Но вътре влизат началникът на пожарната в Белоградчик Пламен Петров заедно с още трима души. Той е и първият човек, който отива до мястото на трагичния инцидент. „Нямах никакво съмнение дали трябва да влезем в завода, защото имахме информация за пожар и хора, които са заклещени. Още с пристигането видяхме, че цех „C“ го няма.

В деня на национален траур и след изтичане на срока за безопасно влизане на територията на завода в Горни Лом, ще започне и оглед на местопроизшествие от група следователи, заедно със съдебни лекари и специалисти по взривни работи.

Нека днес почетем паметта на невинните жертви в този тежък взрив и нелеп инцидент. След подобни трагични ситуации, думите или идват в повече, или са прекалено малко, за да изкажат съболезнованията и почитта към загиналите хора.

Вечна памет!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)