Дмитрий Глуховски

Дмитрий Глуховски с нов роман на български език

16 декември 2018

Авторът на книгите „Метро 2033”, „Метро 2034” и „Метро 2035” Дмитрий Глуховски публикува нов роман „Текст”, който излезе и на български език. Според описанието представлява психотрилър и криминална драма, като разглежда отношенията между поколенията, история за невъзможна любов и закъсняло отмъщение.

Книгата излезе от печат преди дни и вече може да я намерите по книжарниците. Изданието е на „Сиела”, преводът на Васил Велчев.

Корицата на книгата  „Текст” (Сиела, 2018)

Корицата на книгата „Текст” (Сиела, 2018)

За книгата от издателите:

Наказанието дойде преди престъплението – а сега е време за отмъщението…

Иля се връща в Москва след излежана седемгодишна присъда. Навремето е имал всичко – семейство, любима, бъдеще. Но в една бурна нощ чужда прищявка му отнема всичко в миг. И твърде много време е трябвало да страда, да търпи, да оцелява. Държала го е майчината обич, мечтата да си върне своето момиче, и да поиска сметка на онзи, натопил го с лека ръка: младши лейтенант от Федералната служба за контрол на наркотиците Петър Юриевич Хазин, който за седем години доста се е издигнал.

Седем безкрайни години времето едва се е движело. Но в рамките на броени дни светът се срива върху Иля. Майка му не го е дочакала, срещата с Хазин прераства в кървава саморазправа, няма пари, а бъдеще така и не се предвижда. Сега Иля има само един чужд телефон – този на Петър, в който се съхранява цял един живот – снимки, клипове, дълги разговори, раждането и разпадът на една любов, историята на едно предателство и жестока семейна вендета.

Иля може да си присвои този живот. Никога не е било по-лесно да бъдеш някой друг.

Но и цената никога не е била по-висока.

Вижте още:„Покана за екзекуция” от Владимир Набоков

снимка: vk.com/text

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)