Джулия Робъртс ще играе в екранизация на световен бестселър

15 юни 2018

Джулия Робъртс ще вземе участие във филмовата адаптация на романа на Крис Клийв, известен като „Little Bee”, съобщава Deadline. Тя ще влезе в ролята на редактор на списание, който пътува до Нигерия. По време на конфликт по делтата на Нигер, свързан с петролната криза, тя среща нигерийско момиче, търсещо убежище.  Двете жени се събират отново няколко години по-късно в резултат на мистериозни и необясними обстоятелства.

Сценарият е написан от Катлийн Робъртсън, а филмът ще бъде направен от Amazon Studios. Робъртс ще работи и като продуцент с Red Om Films по проекта.

Джулия Робъртс и Джордж Клуни Снимка: instagram.com/juliaroberrts

Джулия Робъртс и Джордж Клуни
Снимка: instagram.com/juliaroberrts

През 2010 г. е направен опит за екранизация по ромата от BBC Films с Никол Кидмън в главната роля. Този проект обаче остана нереализиран.

Авторът на романа – Крис Клийв е британски писател и журналист. Роден е в Лондон през 1973 г., завършва психология в колежа „Бейлиол“, Оксфорд. Пише романи, разкази и води авторска рубрика във вестник „Гардиън”. Романите му са бестселъри на New York Times и носители на престижни литературни награди.

Книгата, по която ще се снима филма, е издадена на български език под името „Другата ръка”.

Корицата на българското издание на книгата на Крис Клийв „Другата ръка” (ICU, 2015)

Корицата на българското издание на книгата на Крис Клийв „Другата ръка” (ICU, 2015)

Любимата на много почитатели на киното – Джулия Робъртс, ще видим още в драмата „Ben is Back“, където ще играе майка на героя на Лукас Хедж, а също и в новия сериал „Homecoming“, продуциран отново от Amazon.

превод и редакция: Силвия Аризанова
снимка: instagram.com/juliaroberrts

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)