Десет неща, с които Samsung Galaxy S6 e по-добър от iPhone

13 март 2015

Samsung разчита на съвсем различен подход с новите си телефони Galaxy S6. Вместо да „напълни“ телефоните си с куп нови функции, компанията избра да вложи усилията си в подобряване на някои основни елемента, включително дизайн, качество на изработката, и сензора за пръстови отпечатъци, съобщава digital.bg.

И все пак, освен използването на висококачествени материали за производството на смартфоните, от компанията отделят сериозно внимание и на това да добавят и функции, които конкурентите модели смартфони не притежават.

Благодарение на анализаторите от Business Insider можем да научим повече за тези 10 неща, с които новите Galaxy S6 модели са по-добри от iPhone. Информацията е за всички фенове на мобилни устройства, които планират да се оборудват с последен модел смартфон.

1. Разплащания на терминал за кредитни карти
Можете да използвате Galaxy S6 и S6 Edge за извършване на плащания във всеки магазин с четец за кредитни карти, използвайки Samsung Pay. Apple Pay, която е съвместима с iPhone 6 и 6 Plus работи само със специални устройства за плащания, които използват Near Field Communication (NFC) технологията.

2. Безжично зареждане
Можете да заредите новите телефони на Samsung безжично, вместо да ги включвате в контакта. iPhone-ите все още не предлагат тази възможност за зареждане.

3. Технология за бързо зареждане
Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge могат да се зареждат изключително бързо. Според Samsung, 10 минути зареждане ще осигурява четири часа работа с устройствата. iPhone не разполага с технология за бързо зареждане.

4. Персонализиране на нотификации и обаждания за любими контакти
Galaxy S6 Edge предлага възможност за избиране на любими контакти и избиране на специфични за тях цветове, така че нотификицаиите и обажданията от тях да бъдат персонализирани. Такава функция не съществува за iPhone.

5. По-лесно стартиране на камерата
Може да стартирате камерата на Galaxy S6 или S6 Edge чрез двойно почукване върху Home бутона. При iPhone, трябва първо да стартирате приложението на камерата или да натиснете иконката на камерата от заключения екран.

6. По-добър фокус на снимки при движещи се предмети
Камерата на модела Galaxy S6 може да следи движещ се предмет за по-добре фокусирани снимки.

7. Smart Manager приложение за разчистване на работещите приложения от екрана
И двата нови модела на Samsung идват с инсталиран Smart Manager – приложение, което позволява разчистване на работещите приложения от екрана с едно натискане. Някои приложения на трети страни, като Checker, твърдят, че правят това и за iPhone, но не е ясно колко добре работят те в действителност.

8. Едновременна работа с повече от едно приложение на началния екран
Повечето устройства на Samsung, включително и новите модели Galaxy, позволяват едновременна работа с повече от едно приложение на началния екран.

9. Инсталирано приложение за измерване на сърдечния ритъм
Galaxy S6 и S6 Edge идват с инсталирано приложение за измерване на сърдечния ритъм. През последните години Apple добави някои свързани със здравето функции в iPhone, но устройството все още не може да наблюдава сърдечната дейност.

10. Възможност да се вижда часа, деня или времето, дори и при неактивен екран
Galaxy S6 Edge дава възможност да се вижда времето, дори и при неактивен екран. Няма начин да се направи това на iPhone.

снимка: forbes.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)