Девите – 10 положителни и 10 отрицателни черти

Сподели:

Дева е 6-ият знак от дванадесетте знаци в астрологията, свързан със съзвездието Дева и сега сме подвластни именно на него, защото той управлява родените от 23 август до 23 септември. Всяка зодия има своите положителни и своите отрицателни черти, своите плюсове и минуси. Ето как изглеждат те при Девите:

10 плюса на Девите:

1. Девата е много сериозен и находчив човек. Вижда живота ясно, старае се да опрости проблемите, сканира лесно взаимоотношенията. Тя анализира.  Дайте на една Дева проблемна ситуация и тя веднага ще ви посочи поне три възможни изхода от нея.

2. Девата е перфекционист – тя се старае да достигне перфектно положение във всяка област. Всичко при нея трябва да е абсолютно на ниво и пипнато до последна подробност. Само перфектно – друго не се търпи. И много се тревожи и притеснява, когато трябва нещо да се случи. Ако видите човек да крачи из стаята, докато мисли – то той е Дева със сигурност!

3. Девата е най-силна в комбинациите, логиката и цифрите. Чувства непрекъснато необходимост от самоусъвършенстване, анализиране, подреждане и систематизиране на фактите. Логиката, разумът, планирането, прагматичността са нейни основни черти. Емоциите са дълбоко скрити в нея, а и не обича да се доверява особено много на интуицията си. Пресмятането на печалби, акции, дялове, сметки – това се случва за секунди в главата на една Дева. Не случайно в Топ 100 на Форбс има най-много представители точно на тази зодия.

4. Девата е най-подредената зодия, тя не търпи разпуснати и разпилени неща, отношения или поведение. Не понася неясни ситуации, вятърничави хора, безкрайни промени и неизяснени фантазьори. Тя обича реда и подредбата. А чистотата – о, тя е издигната в култ!

5. Девата обръща внимание на подробностите и точно това й помага да побеждава и да печели. Всичко онова, което другите изобщо не забелязват, тя не само го вижда, но и умее да спечели дивиденти от него.

6. Девите са умни, работоспособни и надеждни, могат да направят всичко и да приемат всякаква позиция. Те обичат богатството и лукса и затова са готови да работят от сутрин до вечер, без умора, за да се доближат до него. Един завършен работохолик!

7. Девите са логични, чувствени, последователни и отговорни, повече интелектуални, отколкото емоционални. Музиката има огромно значение за тях.

8. Представителите на тази зодия са най-практичните хора. Не обичат да харчат безразборно. Свеждат нещата до конкретни стъпки и план за действие. Винаги имат лист  или тефтер под ръка и грижливо пишат задачите си от най-голямата до най-малката подробност и после грижливо ги отмятат.

9. Девите са най-големите  оптимисти – според тях никога нещата не може да са непоправимо зле. Те виждат света като съставен от взаимосвързани елементи и предпочитат да гледат все от хубавата страна.

10. Девите са родени кулинари. Те готвят вкусно и полезно. Отнасят се към приготвянето на храната като към някакво свещенодействие и отделят доста време за това.

Девите - 10 положителни и 10 отрицателни черти
Девите – 10 положителни и 10 отрицателни черти

10 минуса на Девите

1. Девите са сложно устроени. Те са скептици, не приемат лесно и доверчиво ситуациите. Прекалено мислят преди да действат, не са спонтанни и много често пропускат предоставените им възможности. Те се разкъсват между любопитството и страха.

2. Девите спокойно могат да стигнат до депресия в знак на протест, че не се е случило тяхното или планираното и добре прогнозирано от тях.

3. Девата е властолюбива и самовлюбена. Повечето Деви са толкова самовлюбени, че ако не дай Боже ги прекъснете по време на разговор е възможно да ви намразят до края на живота си.

4. Девата е силен егоист, често ограничена и заядлива. Не умее да импровизира, прави се на тежка, мисли бавно, взима решения трудно. Най-много стари моми и ергени има сред Девите.

5. Девите в повечето случаи са консервативни, доста еднообразни, прекалено детайлни и критични. Това не значи и скучни, обаче. Но са твърде изнервящи в манията им за ред и чистота. Навън вече може да тече Трета Световна война, но Девата ще се занимава и ще вдига скандал, че не сте си подредили дрехите.

7. Мъжете Деви обикновено са изключително съсредоточени към външния си вид, а жените Деви се познават отдалече – те са истински хамелеони. Могат по такъв начин да променят физиономията си, да си служат с такива мимики и жестове, че не е нужно дори да ги слушаш какво говорят, те изразяват всичко с езика на тялото.

8. Девите са болезнено откровени и няма да си спестят мнението за вас дори и то да не ви хареса. Те са истински прагматици и обикновено се занимават само с конкретни неща, от които биха постигнали положителни резултати. Сближават се само с хора, в чиито умствени способности нямат съмнение и безпрекословно им показват уважението си.

9.  Девата можете да живеете дълго и щастливо само, ако още в самото начало изясните статута на взаимоотношенията си и си оставите свой собствен свят, в който да не я допускате. Те не обичат проявите на прекалена загриженост, нито прекалените глезотии. Девата предпочита предварително да знае правилата – какво ви харесва, какво не ви харесва и до къде може да се стига с експериментите.

10. Девата е скъперник. Героят на Дисни чичо Скруч със сигурност е представител на тази зодия.Често за чужди хора са в състояние да дадат повече от необходимото, но за себе си и семейството – не!

И нека както в края на всеки зодиак да се застраховаме, като кажем, че асцендента също оказва силно влияние в характера на всеки и ако не откриете някоя от чертите в близката до вас Дева, то отдайте го на асцедента!

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...