Дебатът между Тръмп и Клинтън е гледан от рекордните 80,9 милиона зрители

28 септември 2016

Президентският дебат между Хилари и Тръмп започна с висок тон и прекъсване

Около 80,9 млн. американци са гледали първия президентски дебат между демократа Хилари Клинтън и републиканеца Доналд Тръмп по телевизията, поставяйки нов зрителски рекорд за подобни събития, заявиха от CNN във вторник, предава Reuters.

Цифрата включва приблизително 45 млн. души, които са гледали 90-минутния дебат по някоя от четирите основни телевизии, както и милиони други, който са гледали по кабелни канали и други по-малки телевизии.

Цифрата, която не е окончателна, надвишава рекорда от 80,6 млн. зрители, поставен от дебата между Джими Картър и Роналд Рейгън през 1980 г., но е под 100 млн. зрители, която някои експерти предвидиха преди сблъсъка, съобщи „Фокус“.

Първият пряк президентски дебат между претендентите на демократи и републиканци в САЩ започна с висок тон и прекъсване от страна на Доналд Тръмп.

Нюйоркският магнат стана агресивен, когато беше засегната темата за Транстихоокенаското споразумение (ТТП) и обърна внимание на непоследователната позиция на Хилари Клинтън по отношение на търговската сделка.

„Е, Доналд, знам, че живееш в своя собствена реалност“,отговори бившата първа дама на САЩ докато опитваше да обясни мнението си за ТТП.

Освен това двамата се сблъскаха с войнствен тон по отношение на плановете за икономиката на страната и създаването на нови работни места, предава AFP.
„Аз ще върна работни места. Вие не можете“, заяви Тръмп след като претендентите обсъдиха теми като търговия, данъци и държавна регулация.

Иначе, двамата претенденти за поста в Белия дом се ръкуваха сърдечно преди началото на 90-минутния дебат. /blitz.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)