Двама мъже и половина

„Двама мъже и половина“ свършва през февруари 2015 г.

21 декември 2014

След повече от 10 години на малкия екран, 262 епизода и куп скандали, съпровождали го през годините, един от най-популярните ситкоми в телевизионния ефир ще достигне своя логичен финал. От CBS обявиха, че заключителната серия на последния 12-ти сезон на шоуто ще бъде излъчена на 19 февруари 2015 година, като специално за повода ще е с удължено времетраене от 60 минути. Продуцентите решиха да запазят в тайна сюжетната линия, но пък за феновете е повече от ясно, че и този път в центъра на вниманието ще са взаимоотношенията между героите на Аштън Кътчър (Уолдън Шмидт) и Джон Крайър (Алън Харпър). Безспорно пък, най-любопитният момент в историята на Two and a Half Men е промяната в актьорския състав и уволнението на голямата звезда в каста Чарли Шийн през 2011 година, когато след 178 епизода, той влиза в остър конфликт със създателя на сериала Чък Лори.

Смяната му с тийн идола Аштън Кътчър дава известен резултат, но въпреки това рейтингът на шоуто значително спада. Иначе дебютният епизод на „Двама мъже и половина“ излиза на екран на 22 септември 2003 година и приключенията на двамата братя Харпър бързо привличат вниманието на публиката, закотвяйки рейтинг от 15,3 милиона средно на епизод.

two-and-a-half-men-officially-coming-to-an-end-gets-a-series-finale-date

Вторият сезон се оказва и най-успешният (16,4), докато предпоследният – 11-ти (през 2013/2014) се смъква до едва 10 млн., което е и причина за бъдещето му прекратяване. Ситкомът има десетки номинации за съществуването си, но безспорно най-ценните му отличия са четирите приза „любима ТВ комедия“ на People’s Choice Awards, както и двете награди „Еми“ за Джон Крайър за поддържаща роля. Едно обаче можем да твърдим със сигурност – заключителният епизод на легендарното шоу ще остави тъга в сърцата на милиони телемани, защото независимо от развитието си в една или друга посока през годините, „Двама мъже и половина“ се превърна в еталон в жанра „ситком“ на малкия екран.

текст: Митко Попов
снимки: CBSnews.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)