Да разкрием непознатите страни на партньора си

Да разкрием непознатите страни на партньора си

02 ноември 2014

Случвало ли ви се е някога ваша близка или позната, превзета от емоциите, да възкликне за половинката си – „той е съвсем различен човек в сравнение с началото“ или пък „въобще не съм го познавала“?! Отговорът вероятно ще е „да“ в голям процент от случаите и причината за това е една-единствена – всяка жена, която гледа на избраника си единствено „през розовите очила“, трудно може да прецени какъв е той в действителност.

Разговорите – истината е, че сигналите за истинския характер си проличават още от първите срещи, стига да им обърнете внимание. Така например, когато сте общували, кой е бил тема на разговор – вие или той/тя? Интересувал ли се е от вашия живот или е говорил/а предимно за себе си? Няма как да очаквате партньора ви да се промени в бъдеще и да започне да зачита вашите интереси, след като не го е правил и в самото начало на взаимоотношенията ви.

Приоритетите – почти винаги дилемата тук е „кариерата“ или „семейството“. За работохолика работата си остава на първо място, независимо дали сте болен/болна и имате нужда от помощ. Може да се ориентирате и спрямо това колко често темата на разговор са проблеми в офиса или пък близките и приятелите. Ако е първото, с всяко преодоляно стъпало в кариерата, вие ще ставате все по-маловажни.

Да разкрием непознатите страни  на партньора си

Принципите – често, когато целта ни е да впечатлим някого, се представяме за някой, който не сме в действителност – с редица положителни страни, изграден начин на мислене и т. н. Затова, ако за вас е важно как партньорът ви възприема света и какъв човек е, то обърнете внимание на принципите му. Но не съдете само по думите – винаги обръщайте внимание дали те всъщност не се разминават с делата му.

Непознатите хора – начинът, по който половинката ви се отнася към слабо познатите (например: сервитьори, продавачи) почти винаги показва как ще се държи и с тези, които са му по-близки – родители, роднини, дори и с вас самите. Защото, ако в началото е бил много мил с вас, то след отминаване на романтичните емоции във връзката, поведението му може да е съвсем различно.

Очакванията – и може би най-основното правило: установете кой е на първо място във връзката ви. Дали той си поръчва пръв в ресторанта, избира ТВ предаванията и филмите по свой вкус, минава пръв през входната врата – всичко това ще ви изправи през най-трудната, но и най-важната дилема. Да решите дали искате в бъдещия ви съвместен живот само да давате или и да получавате нещо в замяна.

снимки: Huffington Post

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)