Даяна – принцесата на народа!

01 юли 2020

Даяна Франсис Спенсър се ражда на 1 юли 1961г. в семейството на Едуард Джон Спенсър, виконт Алтроп, по-късно осми граф Спенсър. От майчината си страна тя има ирландска, шотландска, английска, американска и арменска кръв. Една от пра-пра-бабите ѝ по майчина линия е нюйоркската наследница Франсис Уорк. По бащина линия тя е потомък на крал Чарлз II чрез четиримата му незаконни сина.

489432-princessdianaafpcover-1357372634-420-640x480

Първоначално, Даяна учи в Силфилд Скул Кингс Лин, Норфолк, след това в Ридълсуърт Хол в Норфолк и в девическото училище Уест Хийт в Севън Оукс, Кент, където била слаба ученичка. През 1977, на 16-годишна възраст, тя напуска Уест Хийт и за кратко посещава института Алпин Видеманет в Швейцария. По същото време тя среща бъдещия си съпруг, който по това време излиза със сестра ѝ, лейди Сара. Даяна е била много добра в плуването и гмуркането и мечтае да стане балерина. Известно време учи балет, но е твърде висока за професионална кариера.

Даяна се премества в Лондон преди да навърши седемнадесет. До 1981 живее в апартамент, купен за нея в Ърлс Корт, който споделя с три съквартирантки.

princess_diana_jewelry_collection

Няма по-известна личност от английската принцеса на Уелс Даяна.
Тя е една забележителна жена, станала част от британското семейство на 29 юли 1981 година. На тази дата 20-годишната Даяна се омъжва за принц Чарлз в катедралата Свети Павел. И днес се говори за тяхната приказна сватба, но за съжаление бракът между тях официално се разтрогва на 28 август 1996 година. Въпреки несполучливия брак, принцеса Даяна ражда двама престолонаследника – Уилям и Хари.

Princess-Diana_rare_photos

След раздялата с принц Чарлз, Даяна продължила да се занимава с това, което е обичала да прави. Тя започнала работа в Червения кръст и участвала в различни кампании, които имали благотворителен характер.

princess-diana-william-and-harry
Хората виждали освен нейната красота и нейната доброта. Именно заради това я обичали и уважавали. Когато говорела, думите й стопляли душите на онези, които са страдали. Тя им показвала изгубената светлина в тунела.
Принцеса Даяна е била и продължава да е пример за подражание, защото тя излизала сред народа, изслушвала е всеки и го е обичала. Давала им надежда и ги успокоявала чрез една приятелска прегръдка. Давала им любов и утеха. Тя държала ръцете на хората и разговаряла с тях, защото така тя сама е пожелавала. Нейните действия не са насилствени, те са породени от любов и съчувствие. Самата тя в интервю казва, че именно това е нейната съдба, да помага на хората и да бъде тяхната кралица в техните сърца.

Princess-Diana_sexy_photo
На 31 август 1997 година принцеса Даяна умира в автомобилна катастрофа. С нейната смърт стотица сърца биват разбити. Хората са я обичали и когато са разбрали, че тяхната „принцеса на народа“ е загинала, скръбта е била основният им спътник.
Както днес я помним, така и в бъдеще ще се говори за принцесата, която е била външно и вътрешно красива. Снимките ще ни напомнят за нейната доброта и за усмивката й, с която е посрещала всеки щастлив момент в живот си. Принцеса Даяна бе истинска – мила, добра, грижовна, красива и некриеща чувствата си

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)